NL

FR

Prijs

Dommekracht

Als professional in de bouw of industrie kom je geregeld zware objecten tegen die verplaatst, gelift of ondersteund moeten worden. De krachtige hulp die je daarbij nodig hebt? Een dommekracht. Dit robuuste stuk gereedschap maakt het hanteren van zware lasten niet alleen efficiënter, maar ook veiliger.

Het indrukwekkende vermogen van de dommekracht

Een dommekracht, ook wel bekend als een krik, is een mechanisch hefwerktuig dat speciaal is ontworpen om zware objecten met minimale inspanning te tillen. De constructie maakt gebruik van een hefboom- en schroefsysteem, waarmee je met relatief weinig kracht, een groot gewicht kunt liften. De capaciteit van deze krikken kan variëren, waardoor er modellen zijn die enkele honderden kilo's kunnen tillen, terwijl andere modellen zelfs in staat zijn om meerdere tonnen te heffen. Het is dan ook geen verrassing dat dit gereedschap zijn oorsprong vindt in de spoorwegindustrie, waar het werd gebruikt om zware locomotieven op te tillen.

De kunst van het hanteren

Het correct gebruiken van een dommekracht is essentieel voor je eigen veiligheid en die van je omgeving. Plaats de dommekracht altijd op een stevige en vlakke ondergrond om kantelen of wegglijden te voorkomen. Gebruik de hefboom om de krik langzaam en gestaag omhoog of omlaag te bewegen en vermijd plotselinge bewegingen. Zorg er ook altijd voor dat je het maximale hefvermogen van je dommekracht niet overschrijdt. En onthoud: een dommekracht is ontworpen om lasten tijdelijk te tillen; voor langdurige ondersteuning zijn andere oplossingen, zoals steunbalken, meer geschikt.

Waarom je dommekracht kiezen bij Fixami?

Kiezen voor Fixami betekent kiezen voor kwaliteit, diversiteit en betrouwbaarheid. Ons groot online assortiment biedt dommekrachten van diverse topmerken en in verschillende capaciteiten. Daarnaast garanderen wij dankzij onze eigen voorraad een snelle levering, zodat je direct aan de slag kunt met je nieuwe aanwinst. Bovendien staan we altijd voor je klaar met persoonlijk advies en top service, zodat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften. Bij Fixami combineer je dus het beste van beide werelden: hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice.

2 artikelen

Pagina 3 van 1

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is