Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Afbraamschijf

Een afbraamschijf is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met metaal werkt. Het is een type slijpschijf die wordt gebruikt om ruwe randen en bramen op metalen oppervlakken te verwijderen, waardoor ze glad en veilig te hanteren zijn. Laten we eens kijken wat een afbraamschijf zo speciaal maakt.

Eigenschappen en veelzijdigheid van de afbraamschijf

Een afbraamschijf is meestal gemaakt van een schurend materiaal zoals aluminiumoxide of siliciumcarbide dat sterk genoeg is om metalen oppervlakken te slijpen en te polijsten. Ze zijn er in verschillende groottes en korrelgroottes, waardoor je ze kunt aanpassen aan je specifieke klus. Sommige afbraamschijven zijn ontworpen om te werken met hoekige slijpmachines, terwijl andere beter geschikt zijn voor rechte slijpmachines. Wist je dat de afbraamschijven oorspronkelijk werden uitgevonden in de jaren '30 van de vorige eeuw? Sindsdien zijn ze een standaardgereedschap geworden in vele werkplaatsen en fabrieken!

Correct gebruik en toepassingen van de afbraamschijf

Wanneer je een afbraamschijf gebruikt, is het belangrijk om enkele veiligheidsregels in acht te nemen. Draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen om jezelf te beschermen tegen vonken en metaalsplinters. Houd de slijpmachine stevig vast en breng de afbraamschijf geleidelijk aan op het metaal om te voorkomen dat hij wegglijdt. De afbraamschijf is ideaal voor het verwijderen van roest, verf en lasnaadslak, evenals voor het afschuinen van randen en het ontbramen van sneden en gaten.

Voordelen van het kopen van een afbraamschijf bij Fixami

Bij het kopen van een afbraamschijf bij Fixami profiteer je van onze snelle levering en ons grote online assortiment. We hebben een breed scala aan afbraamschijven beschikbaar, van verschillende fabrikanten en in verschillende maten en korrelgroottes, dus je vindt altijd de perfecte schijf voor jouw klus. Bovendien zorgen we ervoor dat je bestelling zo snel mogelijk wordt verzonden, zodat je zonder vertraging aan de slag kunt. Bij Fixami kun je rekenen op topkwaliteit gereedschap, een uitstekende klantenservice en concurrerende prijzen!

Categorie

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is