NL

FR

Prijs

Tapboor

Een tapboor is een speciaal soort boor die wordt gebruikt om schroefdraad in een eerder geboord gat te maken. Dit stuk gereedschap is essentieel voor veel bouw-, constructie- en renovatieprojecten waarbij bouten of schroeven in metaal, hout of plastic moeten worden aangebracht. De tapboor is zo ontworpen dat hij precieze schroefdraden creëert die perfect passen bij de grootte en het type bout of schroef dat je wilt gebruiken.

De kracht van de tapboor

De tapboor is een indrukwekkend stuk gereedschap. Hij is gemaakt van stevig, duurzaam materiaal zoals hoogwaardig staal om bestand te zijn tegen de druk van het snijden door harde materialen. Een leuk detail: tapboren worden al eeuwenlang gebruikt. De oude Romeinen gebruikten al een soortgelijk instrument om schroefdraden te maken in hout en metaal. Maar de moderne tapboor is een stuk geavanceerder en verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan de specifieke behoeften van elke klus te voldoen.

Tapboor: hoe gebruik je deze goed?

Om een tapboor correct te gebruiken, begin je met het boren van een gat in het materiaal met een normale boor. Vervolgens plaats je de tapboor in het gat en draai je deze langzaam om het schroefdraad te snijden. Het is belangrijk om de tapboor recht te houden en regelmatig terug te draaien om metaalsplinters te breken en te voorkomen dat de tapboor vastloopt. Gebruik een snijvloeistof om de snijwerking te vergemakkelijken en de levensduur van de tapboor te verlengen.

Waarom je tapboor kopen bij Fixami?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, hoogwaardige tapboor, dan ben je bij Fixami aan het juiste adres. We hebben een groot online assortiment aan tapboren van topmerken, beschikbaar tegen scherpe online prijzen. We hebben ook een eigen voorraad, dus we kunnen je nieuwe tapboor snel leveren, zodat je zonder vertraging aan de slag kunt met je project. Of je nu een ervaren professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, bij Fixami vind je de juiste tapboor voor jouw klus.

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is