Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Koolborstels

In het hart van veel elektrische gereedschappen zitten ze: koolborstels. Deze kleine maar cruciale onderdelen zorgen ervoor dat je elektrisch gereedschap soepel en efficiënt werkt. Of je nu een professionele vakman bent of een doe-het-zelver, het kennen van het belang en de functie van koolborstels kan je helpen bij het onderhoud en de levensduur van je gereedschap.

Wat maakt koolborstels zo speciaal?

Koolborstels zijn kleine blokken van grafiet die zorgen voor de elektrische geleiding tussen de stator en de rotor van een motor. Ze zijn ontworpen om geleidelijk te slijten in plaats van de veel duurdere onderdelen van je gereedschap. Het mooie van koolborstels is dat ze relatief gemakkelijk en goedkoop te vervangen zijn, waardoor de levensduur van je elektrische gereedschap aanzienlijk wordt verlengd. Misschien wist je niet dat de term 'koolborstel' komt van de oorspronkelijke borstels gemaakt van koperdraad, die later werden vervangen door koolstof omdat dit een veel betere geleider is en minder schade toebrengt aan andere onderdelen van de motor.

Omgaan met koolborstels

Het is belangrijk om je koolborstels regelmatig te controleren en te vervangen als ze versleten zijn. Dit zal niet alleen helpen om de prestaties van je gereedschap te optimaliseren, maar ook om te voorkomen dat andere, duurdere onderdelen beschadigd raken. Het vervangen van koolborstels is een eenvoudig proces dat iedereen kan leren. Maar let op: het is essentieel om de juiste maat en het juiste type koolborstel voor je specifieke gereedschap te kiezen.

Wanneer je op zoek bent naar koolborstels, biedt Fixami je een breed assortiment om uit te kiezen. Wij hebben een grote online voorraad, waardoor we je bestelling direct kunnen leveren. En met onze scherpe online prijzen krijg je altijd waar voor je geld. Bij Fixami geloven we in het leveren van top service, of je nu op zoek bent naar een specifiek onderdeel of advies nodig hebt over het juiste gereedschap voor je klus. Ons team staat altijd klaar om je te helpen met al je gereedschapsbehoeften.

Categorie

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is