NL

FR

Prijs

Verloopnippel

Als het aankomt op gereedschap, kunnen de kleinste onderdelen het grootste verschil maken. Dit geldt ook voor een verloopnippel. Dit kleine, maar uiterst handige stuk gereedschap is ontworpen om de verbinding tussen twee verschillende soorten schroefdraad mogelijk te maken. Het kan een redder in nood zijn wanneer je met onverenigbare onderdelen te maken hebt.

Klein maar fijn: de verloopnippel

Een verloopnippel is een klein stukje metaal dat aan beide uiteinden verschillende soorten schroefdraad heeft. Hierdoor kun je gereedschap of onderdelen met ongelijke schroefdraad toch aan elkaar bevestigen. Het is een essentieel stuk gereedschap voor loodgieters, monteurs en iedereen die regelmatig met schroefverbindingen werkt. Het grappige is dat de oorsprong van de verloopnippel terug te voeren is tot de oudheid, toen ambachtslieden voor het eerst verschillende soorten metalen buizen aan elkaar begonnen te bevestigen.

Het juiste gebruik van een verloopnippel

De werking van een verloopnippel is vrij eenvoudig. Je schroeft het ene uiteinde op het onderdeel met de ene soort schroefdraad en het andere uiteinde op het onderdeel met de andere soort schroefdraad. De verloopnippel fungeert als een soort brug tussen de twee onderdelen, waardoor ze naadloos op elkaar kunnen aansluiten. Zorg er echter voor dat je de verloopnippel niet te strak aandraait, want dit kan de schroefdraden beschadigen.

De voordelen van kopen bij Fixami

Bij Fixami hebben we een groot online assortiment aan verloopnippels, zodat je altijd de juiste maat en soort vindt voor je klus. Dankzij onze snelle levering, direct uit eigen voorraad, heb je jouw verloopnippel altijd snel in huis. Bovendien profiteer je van onze scherpe online prijzen en top service. Heb je vragen of twijfel je over welke verloopnippel je nodig hebt? Ons team van specialisten staat altijd klaar om je persoonlijk advies te geven. Kies voor gemak en kwaliteit, kies voor Fixami.

1 artikel

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is