NL

FR

Prijs

Platenschaar

Elke vakman die met plaatmateriaal werkt, weet hoe essentieel het is om nauwkeurige en nette sneden te maken. Hier komt de platenschaar om de hoek kijken. Dit krachtige stuk gereedschap stelt professionals in staat om met uiterste precisie en gemak door verschillende soorten plaatmateriaal te knippen, zonder de materiaalstructuur te beschadigen.

De kracht en finesse van de platenschaar

Een platenschaar is meer dan zomaar een schaar. Het is ontworpen voor robuustheid en precisie. Gemaakt van hoogwaardig staal, is deze schaar sterk genoeg om door dikke metalen platen te snijden zonder aan scherpte te verliezen. De handvatten zijn vaak ergonomisch ontworpen voor comfort en optimale krachtoverbrenging, wat vermoeidheid tijdens langdurig gebruik vermindert. De schaar kan ook uitgerust zijn met een hefboommechanisme om het knippen van zwaardere materialen te vergemakkelijken. En wist je dat de eerste platenscharen oorspronkelijk met de hand werden bediend? Tegenwoordig zijn er zowel handbediende als elektrische varianten beschikbaar, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

De kunst van het knippen

Om het meeste uit je platenschaar te halen, is het belangrijk om enkele basisrichtlijnen te volgen. Begin altijd met een scherpe schaar om onnodige weerstand en mogelijke beschadiging van het materiaal te voorkomen. Zorg er bij het knippen voor dat het materiaal goed ondersteund wordt, vooral bij grote platen. Dit helpt niet alleen om nauwkeurig te knippen, maar voorkomt ook ongelukken. Het is ook essentieel om altijd in een rechte lijn te knippen om vervorming van het materiaal te vermijden.

Waarom jouw platenschaar van Fixami?

Zoek je naar de perfecte platenschaar? Bij Fixami hebben we een groot online assortiment van topkwaliteit platenscharen, zowel voor de beginnende hobbyist als voor de ervaren professional. Dankzij onze scherpe online prijzen hoef je niet diep in de buidel te tasten voor het beste gereedschap. En maak je geen zorgen over de bezorging: met onze snelle levering heb je jouw bestelling in een oogwenk in huis. Maar dat is nog niet alles! Mocht je twijfelen over welke platenschaar het beste bij je past, dan staat ons team voor je klaar met persoonlijk advies. Bestel vandaag nog en ervaar zelf de service en kwaliteit van Fixami!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is