Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Stroomtang

Als professional die regelmatig met elektriciteit werkt, is het van groot belang dat je veilig en nauwkeurig metingen kunt uitvoeren. Met een stroomtang kun je dit precies doen. Dit unieke stuk gereedschap, ook bekend als een ampèretang, biedt je de mogelijkheid om stroommetingen te doen zonder dat je de stroomkring hoeft te onderbreken. Het is een onmisbaar instrument voor iedere elektricien en technicus.

De kracht achter de stroomtang

Een stroomtang is niet zomaar een meetinstrument. Het combineert de functionaliteiten van een multimeter met die van een stroomklem. Hiermee kun je zowel wisselstroom (AC) als, in sommige modellen, gelijkstroom (DC) meten door simpelweg de tang rond een draad te klemmen. Dit maakt het proces niet alleen veiliger, maar ook veel sneller. Wat veel professionals misschien niet weten, is dat de stroomtang zijn werking baseert op het elektromagnetische veld rond een stroomvoerende geleider. Dit veld wordt omgezet in een meetbare stroom of spanning, wat vervolgens wordt weergegeven op de display van de tang.

Veilig en nauwkeurig meten met de stroomtang

Correct gebruik van de stroomtang is cruciaal voor een nauwkeurige meting. Zorg ervoor dat je de tang altijd calibreert volgens de instructies van de fabrikant. Klem de tang altijd rond één enkele geleider, en niet rond een compleet snoer. Het is ook belangrijk om te weten dat stroomtangen gevoelig kunnen zijn voor externe elektromagnetische velden, dus houd hier rekening mee tijdens het meten. Voor de meest nauwkeurige resultaten is het aan te raden om de stroomtang zo dicht mogelijk bij de te meten draad te plaatsen.

Fixami: jouw partner in gereedschap

Op zoek naar de perfecte stroomtang? Zoek niet verder. Bij Fixami vind je een groot online assortiment aan stroomtangen van topkwaliteit. Onze scherpe online prijzen zorgen ervoor dat je altijd waar voor je geld krijgt. En dat is nog niet alles. Dankzij onze eigen voorraad profiteer je van een snelle levering, zodat je direct aan de slag kunt met je nieuwe aanwinst. Mocht je nog vragen hebben of wat advies nodig hebben bij het kiezen van de juiste stroomtang, dan staan onze experts voor je klaar met persoonlijk advies en een top service. Met Fixami ben je altijd verzekerd van de beste keuze!

Categorie

  25 artikelen

  Helpende hand nodig?

  Onze specialisten staan voor je klaar

  employees

  Pagina 1 van 2

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is