Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Rolmaat

In de wereld van bouw en klussen is meten weten. Of je nu een vakman bent of een doe-het-zelver, een essentieel gereedschap dat je altijd bij de hand moet hebben, is de rolmaat. Dit compacte meetinstrument is de sleutel tot precisie, waardoor je werk van topkwaliteit kunt afleveren. Een rolmaat is meer dan slechts een lint met cijfers; het is een symbool van vakmanschap en aandacht voor detail.

De essentie van de rolmaat

Een rolmaat is vaak een metalen of kunststof meetlint dat zichzelf oprolt in een compacte behuizing. Dit maakt het eenvoudig om het gereedschap in je zak of gereedschapsgordel te dragen. Het meetlint is voorzien van gradaties, waardoor je tot op de millimeter nauwkeurig kunt meten. Een typische rolmaat kan metingen aan in centimeters en soms in inches. Vaak is er aan het einde van het lint een haakje dat helpt bij het meten van afstanden. Maar wist je dat dit haakje beweegt? Het is ontworpen om zowel interne als externe metingen nauwkeurig weer te geven door rekening te houden met de eigen dikte.

Juist meten met de rolmaat

Om de nauwkeurigste metingen te verkrijgen, is het van belang de rolmaat correct te gebruiken. Plaats het haakje aan het beginpunt en trek het meetlint naar het eindpunt. Zorg ervoor dat het lint strak en recht is voor een nauwkeurige meting. Voor interne metingen, zoals de binnenkant van een kozijn, druk je het haakje tegen het ene uiteinde en strek je het lint naar het andere uiteinde. Het bewegende haakje compenseert de meting zodat deze nauwkeurig is.

Waarom kiezen voor Fixami?

Bij Fixami begrijpen we het belang van precisie. Daarom bieden we een groot online assortiment van topkwaliteit rolmaten aan, geschikt voor elke klus. Onze scherpe online prijzen zorgen ervoor dat je altijd waar voor je geld krijgt zonder in te leveren op kwaliteit. En met onze snelle levering, direct uit eigen voorraad, kun je snel aan de slag met je volgende project. Ons doel is om je niet alleen het beste gereedschap te bieden, maar ook een top service. Want bij Fixami staat de klant altijd centraal. Vertrouw op ons voor je volgende aankoop en ervaar het verschil dat Fixami maakt in jouw gereedschapscollectie.

Categorie

  86 artikelen

  Helpende hand nodig?

  Onze specialisten staan voor je klaar

  employees

  Pagina 1 van 4

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is