Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of op de productpagina.

Lamellen

Heb je ooit geprobeerd twee stukken hout te verbinden voor een project, maar vond je het lastig om de juiste lijm of spijkers te vinden? Dan heb je mogelijk nog niet kennisgemaakt met de wonderen van lamellen. Lamellen, ook bekend als plaatkoekjes, zijn dunne stukken hout die worden gebruikt om twee stukken hout samen te voegen, waardoor ze ideaal zijn voor houtbewerking en timmerwerk.

De kracht van lamellen

Lamellen zijn gemaakt van gecomprimeerd hout, meestal beukenhout, en zijn ontworpen om in speciaal gesneden groeven in het hout te passen. Wanneer de lamel eenmaal in de groef zit en lijm wordt aangebracht, zet de lamel uit om een sterke, strakke verbinding te vormen. Dit zorgt voor een uitstekende stevigheid en stabiliteit, waardoor lamellen vaak worden gebruikt voor het maken van kasten, meubels en andere houten constructies. Een leuk weetje is dat de term "lamel" afkomstig is van het Latijnse woord "lamella", wat "kleine plaat" betekent.

Hoe gebruik je lamellen?

Het gebruik van lamellen is vrij eenvoudig, maar vereist een lamellenfrees. De lamellenfrees snijdt halfronde groeven in de twee stukken hout die je wilt verbinden. De lamellen worden vervolgens in deze groeven geplaatst, met houtlijm toegepast om de verbinding te versterken. Zorg ervoor dat de groeven op de juiste diepte zijn en dat ze op de juiste plaatsen worden gesneden voor de beste resultaten.

Waarom kies je voor Fixami voor je lamellen?

Als je op zoek bent naar een breed assortiment aan lamellen voor je volgende project, dan ben je bij Fixami aan het juiste adres. Met onze scherpe online prijzen en uitgebreid assortiment vind je zeker de perfecte lamellen voor jouw klus. En als je niet zeker weet welke lamellen het beste voor je zijn, staan onze experts klaar om je persoonlijk advies te geven. Zodra je je keuze hebt gemaakt, zorgen wij voor een snelle levering, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Kies voor Fixami en ervaar onze top service zelf!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is