NL

FR

Prijs

    Laat nog 8 zien

Takkenschaar

De takkenschaar is een onmisbaar stuk gereedschap voor iedereen die zijn tuin goed wil onderhouden. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, een takkenschaar helpt je om die lastige en vaak dikke takken te knippen zonder je handen te overbelasten. Laten we eens dieper ingaan op dit handige gereedschap.

Wat maakt een takkenschaar speciaal?

Een takkenschaar is ontworpen om dikke takken te knippen die je niet met een gewone schaar zou kunnen aanpakken. Ze zijn uitgerust met lange handvatten en sterke, scherpe bladen, waardoor ze meer hefboomkracht en snijkracht hebben. De takkenscharen komen in verschillende soorten zoals aambeeld- en bypass-takkenscharen, die elk een unieke snijtechniek bieden. Aambeeld-takkenscharen hebben een stomper blad en zijn geweldig voor droge, harde takken, terwijl bypass-takkenscharen meer geschikt zijn voor groene, levende takken. Het ontwerp van de takkenschaar gaat terug tot de oude Grieken, die iets soortgelijks gebruikten in hun wijngaarden.

Hoe gebruik je een takkenschaar op de juiste manier?

Correct gebruik van een takkenschaar is essentieel voor een effectieve werking en om je planten gezond te houden. Het kiezen van de juiste takkenschaar voor de taak is de eerste stap. Gebruik bijvoorbeeld een aambeeld-takkenschaar voor het snoeien van dode takken en een bypass-takkenschaar voor levende takken. Plaats de tak tussen de bladen dicht bij het scharnierpunt om de meeste kracht uit te oefenen en knijp de handvatten samen met een gestage, gecontroleerde kracht. Scherpe bladen maken het werk gemakkelijker en zorgen voor een schonere snede die sneller geneest, dus zorg ervoor dat je de bladen regelmatig slijpt.

Waarom kiezen voor een takkenschaar van Fixami?

Fixami is jouw go-to bestemming voor takkenscharen van hoge kwaliteit. Met een groot online assortiment bieden we takkenscharen die passen bij elke taak en budget. Onze scherpe online prijzen zorgen ervoor dat je topmerken krijgt zonder een gat in je portemonnee te branden. Omdat we een eigen voorraad hebben, is jouw gekozen takkenschaar direct leverbaar, wat betekent dat je kunt rekenen op snelle levering. Ben je niet zeker welke takkenschaar je nodig hebt? Onze experts staan klaar met persoonlijk advies om je te helpen de juiste keuze te maken. Kies voor Fixami en ervaar de voordelen van top service en geweldige producten die jouw tuinwerkzaamheden eenvoudiger en plezieriger maken!

24 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 1

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is