Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of op de productpagina.

Grasmaaier

Er is niets zo bevredigend als het kijken naar een vers gemaaid gazon, strak en groen, klaar voor de zomerse dagen. Een grasmaaier is een essentieel stuk gereedschap voor iedereen die zijn of haar gazon in topconditie wil houden. Of je nu een tuinprofessional bent of gewoon geniet van het buiten zijn in je eigen achtertuin, een grasmaaier is onmisbaar. Laten we eens kijken naar wat een grasmaaier zo speciaal maakt.

De belangrijkste kenmerken van een grasmaaier

Grasmaaiers komen in verschillende soorten en maten, van handmaaiers tot elektrische en benzine-aangedreven varianten. De keuze hangt af van de grootte van je gazon en je persoonlijke voorkeur. De belangrijkste eigenschappen om op te letten zijn de maaibreedte, motorvermogen, instelbare maaihoogte en of het een zelfrijdende maaier is. Voor kleinere tuinen is een lichtere, handgedreven maaier vaak voldoende, terwijl grotere gazons kunnen profiteren van een krachtige, zelfrijdende maaier. En hier is een leuk feitje: wist je dat de eerste mechanische grasmaaier in 1830 werd uitgevonden door Edwin Budding? Hij baseerde het ontwerp op een machine om textiel te snijden!

Hoe gebruik je een grasmaaier?

Het juiste gebruik van een grasmaaier is essentieel voor het verkrijgen van dat perfecte gazon. Begin met het kiezen van de juiste maaihoogte; te kort maaien kan het gazon beschadigen, terwijl te lang maaien het er slordig uit laat zien. Maai regelmatig, maar vermijd het maaien bij nat weer, omdat dit ongelijk maaien kan veroorzaken. Zorg voor onderhoud, zoals het slijpen van de messen en het regelmatig controleren van olie en brandstof bij een benzinegrasmaaier. Vergeet niet de veiligheidsvoorschriften te volgen, zoals het dragen van stevige schoenen en gehoorbescherming waar nodig.

Koop jouw grasmaaier bij Fixami

Bij Fixami vind je een groot online assortiment grasmaaiers, perfect afgestemd op jouw behoeften en budget. Of je nu een eenvoudige handmaaier zoekt of een topmodel met alle toeters en bellen, we hebben het allemaal. En het beste? Onze scherpe online prijzen maken het kiezen nog gemakkelijker. We begrijpen dat je je grasmaaier snel wilt hebben, en daarom bieden we snelle levering direct uit onze eigen voorraad. Heb je advies nodig? Onze top service staat altijd klaar om je te helpen met persoonlijk advies. Kies voor Fixami, en zorg ervoor dat jouw gazon altijd in perfecte staat is!

170 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 8

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is