NL

FR

Prijs

Schuifmaat

Als je ooit de behoefte hebt gehad om met ongelooflijke precisie te meten, dan heb je ongetwijfeld kennisgemaakt met de schuifmaat. Dit instrument is de droom van elke vakman wanneer het aankomt op nauwkeurige metingen en het maakt een wereld van verschil in projecten waar elke millimeter telt.

Meer dan zomaar een meetinstrument

De schuifmaat is niet zomaar een stuk gereedschap, het is een wonder van ingenieurskunst. Met zijn dubbele schaalverdeling kan hij zowel interne als externe metingen verrichten, wat betekent dat je zowel de buitenmaat van een object als de binnenmaat van een opening kunt meten. De dieptemaatstang aan het uiteinde is zelfs ontworpen om dieptemetingen te verrichten. Bovendien zijn veel moderne schuifmaten digitaal, waardoor je met een druk op de knop kunt wisselen tussen metrische en imperiale metingen. Wist je trouwens dat de schuifmaat oorspronkelijk is uitgevonden rond het jaar 1850? Sindsdien is het ontwerp verfijnd om nog nauwkeuriger en gebruiksvriendelijker te worden.

Haal het beste uit je schuifmaat

Om de schuifmaat correct te gebruiken, begin je door ervoor te zorgen dat de bekken schoon en vrij van obstructies zijn. Plaats het object dat je wilt meten tussen de bekken en schuif ze dicht tot ze het object net raken. Afhankelijk van je model lees je de meting direct af van de digitale display of, in het geval van een analoge schuifmaat, van de schaalverdeling. Het is belangrijk om de schuifmaat loodrecht op het te meten object te houden voor de meest nauwkeurige meting. Vergeet niet om regelmatig te kalibreren en te controleren op slijtage!

Waarom kiezen voor Fixami?

Bij Fixami begrijpen we dat nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voorop staan. Daarom bieden we een groot online assortiment aan schuifmaten, zowel digitaal als analoog, van topmerken die je kunt vertrouwen. Onze scherpe online prijzen zorgen ervoor dat je de beste deal krijgt zonder in te leveren op kwaliteit. Maar wachten op je bestelling? Dat is verleden tijd dankzij onze snelle levering, direct uit eigen voorraad. Bovendien staan we altijd klaar om je te voorzien van persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Bij Fixami staat service centraal en dat merk je in alles.

11 artikelen

Pagina 1 van 1

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is