Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of op de productpagina.

Pijpsnijder

Wanneer je met buizen werkt, of dat nu voor een installatieproject is of voor een artistieke onderneming, is precisie essentieel. Het knippen van buizen kan een uitdaging zijn zonder het juiste gereedschap. Hier komt de pijpsnijder in beeld: een handig hulpmiddel dat ontworpen is om buizen nauwkeurig en efficiënt te snijden.

Unieke eigenschappen van de onmisbare pijpsnijder

Een pijpsnijder is compact, gemakkelijk te gebruiken en biedt een schone snede zonder bramen. De meeste pijpsnijders zijn uitgerust met een scherp wiel en een regelmechanisme, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende buisdiameters. Door de snijder rond de buis te draaien en geleidelijk de druk te verhogen, wordt de buis netjes en nauwkeurig doorgesneden. En voor diegenen die zich afvragen: ja, het ontwerp van de pijpsnijder is zo efficiënt dat het zelfs in de ruimtevaart is gebruikt! Astronauten gebruikten een vergelijkbaar hulpmiddel om buizen in de ruimte te snijden, waar traditionele snijmethoden niet praktisch zijn.

Werken met een pijpsnijder: tips & tricks

Het gebruik van een pijpsnijder lijkt misschien eenvoudig, maar een paar tips kunnen je helpen om als een professional te werk te gaan. Begin met het markeren van het snijpunt op de buis. Plaats de pijpsnijder op de markering en draai het regelmechanisme totdat het snijwiel stevig tegen de buis drukt. Draai de snijder rond de buis en draai het mechanisme na elke ronde iets strakker. Dit zorgt voor een gelijkmatige en schone snede. Controleer na het snijden altijd op bramen en verwijder deze indien nodig met een braamverwijderaar.

Kies voor kwaliteit bij Fixami

Bij het kiezen van een pijpsnijder wil je er zeker van zijn dat je een kwalitatief product in handen krijgt. Fixami staat garant voor top service en een groot online assortiment aan pijpsnijders van de beste merken. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, bij ons vind je precies wat je nodig hebt. En dankzij onze eigen voorraad profiteer je van een snelle levering, zodat je direct aan de slag kunt met je project. Maak je klus eenvoudiger en efficiënter met het juiste gereedschap van Fixami!

41 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 2

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is