NL

FR

Prijs

Zwembadpomp

Als je denkt aan het onderhoud en de efficiëntie van je zwembad, denk je wellicht niet direct aan een zwembadpomp. Maar dit onderdeel is van cruciaal belang voor de helderheid en kwaliteit van je zwembadwater. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat het water blijft circuleren en gefilterd wordt, waardoor je steeds kunt genieten van fris en helder zwemwater.

De kracht achter helder water

Een zwembadpomp is eigenlijk het kloppende hart van elk zwembad. Het pompt water uit het zwembad, leidt het door het filter en stuurt het daarna weer terug. Er zijn verschillende soorten pompen beschikbaar, variërend in kracht, grootte en efficiëntie. Een belangrijk kenmerk om op te letten is het debiet van de pomp, wat aangeeft hoeveel liter water de pomp per uur kan verplaatsen. Ook de energie-efficiëntie is een overweging waard. Sommige moderne pompen kunnen namelijk veel energie besparen. Een verrassend feitje: wist je dat het regelmatig schoonmaken van je pomp kan leiden tot een energiebesparing van wel 20%?

Optimaal gebruik van je zwembadpomp

Het kiezen van de juiste zwembadpomp is slechts de eerste stap. Om de levensduur van de pomp te verlengen en de efficiëntie te maximaliseren, is goed onderhoud essentieel. Zorg ervoor dat je de pomp regelmatig controleert op verstoppingen of slijtage. Het is ook aan te raden om de pomp tijdens de wintermaanden te beschermen tegen vorst. De looptijd van de pomp hangt af van de grootte van je zwembad en de capaciteit van de pomp, maar gemiddeld genomen moet een pomp tussen de 8 en 12 uur per dag draaien voor optimaal resultaat.

Jouw zwembadpomp bij Fixami

Ben je op zoek naar een nieuwe zwembadpomp of wil je je eerste aanschaffen? Bij Fixami profiteer je niet alleen van een groot online assortiment, maar ook van scherpe online prijzen. We hebben voor elk type zwembad wel een geschikte pomp in huis. En dankzij onze snelle levering kun je binnen de kortste keren weer genieten van kristalhelder water in je zwembad. Daarnaast staan we altijd klaar met persoonlijk advies om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Geniet van top service en duik snel in ons assortiment!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is