Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Zitmaaier

Als je een groot gazon of uitgestrekt terrein hebt, is de kans groot dat een gewone grasmaaier niet voldoende is voor het werk. Dan komt de zitmaaier in beeld. Deze krachtige machine maakt niet alleen het maaien van grote oppervlakten eenvoudig, maar biedt je ook het comfort van zittend maaien. Het is het perfecte hulpmiddel voor professionals en diegenen met een uitgestrekt groen landschap.

De koning van het gazon: De zitmaaier

Wat onderscheidt een zitmaaier van andere maaiers? Om te beginnen het vermogen. Zitmaaiers worden vaak aangedreven door krachtige motoren die in staat zijn om grote stukken land in korte tijd te maaien. Ze zijn uitgerust met brede maaidekken die een grotere maaibreedte bieden, waardoor je in minder tijd meer grond kunt bedekken. Veel modellen zijn ook uitgerust met hydrostatische transmissies voor een soepele en efficiënte aandrijving. Bovendien hebben de meeste zitmaaiers een opvangbak aan de achterkant of zijkant om het gemaaide gras op te vangen, wat ideaal is voor het netjes houden van je gazon. Hier is een leuk detail: de vroegste versies van zitmaaiers waren niet motorisch, maar werden getrokken door paarden of ossen in de late 19e eeuw!

Maximaliseer je maaiprestaties

Zitmaaiers zijn ontworpen voor gemak en efficiëntie, maar om het beste uit je machine te halen, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Maai altijd in rechte lijnen om een gelijkmatige snede te garanderen en zorg ervoor dat je niet te snel rijdt, zodat de bladen genoeg tijd hebben om het gras te snijden. Onderhoud is ook essentieel. Regelmatige olieverversingen, het controleren van de riemen en het slijpen van de messen zorgen ervoor dat je zitmaaier optimaal presteert. En als je een heuvelachtig terrein hebt, overweeg dan een zitmaaier met een lager zwaartepunt om kantelen te voorkomen.

Jouw zitmaaier van Fixami

Bij Fixami begrijpen we dat de aankoop van een zitmaaier een investering is. Daarom bieden wij een groot online assortiment van topmerken en modellen, zodat je altijd de perfecte match voor jouw behoeften kunt vinden. En omdat we weten hoe graag je aan de slag wilt, zorgen we met onze snelle levering ervoor dat je machine in een oogwenk bij jou op de stoep staat. Naast de beste prijzen krijg je bij ons ook deskundig advies en een klantenservice die altijd voor je klaarstaat. Wat je maaibehoeften ook zijn, wij zijn hier om te helpen.

Categorie

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is