Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

10 dingen die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist

Klus jij vaak thuis of bij vrienden/familie, dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid op pad gaan. Het is handig om wat basisgereedschap te hebben. Hieronder noemen we 10 dingen op die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist om de basisklusjes uit te kunnen voeren.

1. Hamer

Een hamer kun je gebruiken voor het inslaan van spijkers maar ook het op zijn plaats krijgen van hout/metaal. Er zijn verschillende soorten hamers, zoals klauwhamers, kunststofhamers en vuisthamers. Kies degene die het beste past bij de klussen die jij uitvoert.

10 dingen die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist

2. Inbussleutels

Een inbussleutel behoort tot de veel gebruikte gereedschappen en wordt gebruikt om inbusschroeven en bouten los- en vast te draaien. Over het algemeen bestaat de inbussleutel uit een staafje met zes hoeken. De sleutel is meestal in L-vorm gebogen, zodat deze eenvoudig te hanteren is.

3. Combinatietang

Zoals het woord al zegt heeft een combinatietang meerdere functies. Je kunt er namelijk mee buigen, monteren en knippen. De geribbelde platte bek is gemaakt voor het buigen van ijzerdraad of een stuk spijker ergens uittrekken. Het geribbelde gebogen stuk kun je gebruiken voor het vast en/of losdraaien van bouten en moeren. Het snijvlak is geschikt voor het doorknippen van kabels en metaaldraad.

4. Handzaag

Een handzaag gebruik je onder andere voor het doorzagen van verschillende soorten hout of platen. Deze past waarschijnlijk niet in iedere gereedschapskist, maar behoort wel tot het basisgereedschap voor het klaren van verschillende klussen.

5. Schroevendraaiers

Het is altijd handig om een setje schroevendraaiers aan je gereedschapskist toe te voegen. Je hebt tenslotte verschillende vormen en maten schroeven die vast gedraaid moeten worden. Bekende merken voor schroevendraaiers zijn Wera, Gedore en Bahco.

10 dingen die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist

6. Ring- en steeksleutels

Ring- en steeksleutels zijn geschikt om bouten en moeren mee vast en los te draaien. De ringsleutel zet je om een bout/moer heen in heel veel verschillende posities, terwijl je een steeksleutel maar op zes verschillende manier op de bout/moer kunt schuiven.

7. Verstelbare moersleutel

De verstelbare moersleutel staat ook wel bekend als een Bahco en is geschikt voor het los- en vastdraaien van bouten en moeren. Doordat hij te verstellen is kun je hem gebruiken voor verschillende formaten bouten en moeren.

8. Rolmaat

De rolmaat is zowat het beginpunt voor iedere klusser. Meten is weten! Hiermee meet je eenvoudig langere afstanden. Tegenwoordig hebben oprolbare meetlinten en rolmaten wel een lengte van 8 meter. Een rolbandmaat is overal mee naartoe te nemen en bovendien flexibel in gebruik.

10 dingen die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist

9. Waterpas

Een waterpas wordt gebruikt door zowel klussers als professionals en zorgt ervoor dat je zeker weet of iets recht hangt of staat. Ga je bijvoorbeeld een schilderij ophangen of een kast plaatsen? Gebruik dan een waterpas. Je kunt ook kiezen voor een digitale waterpas om de hoek nog preciezer te berekenen.

10. Mes

Als laatste is het praktisch om een mes bij je te hebben, aangezien dit hét hulpmiddel is om kleine dingen los te maken of op formaat te snijden.

Naast het basisgereedschap kun je er ook voor kiezen om verschillende bevestigingsmaterialen aan je gereedschapskist toe te voegen, zoals schroeven, spijkers en pluggen.

Liever een complete gereedschapset in één keer kopen? Kijk op onze website voor het aanbod gereedschapsets!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is