Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

10 Tips om koel te blijven (op de bouwplaats)

Wat kun je tijdens warme dagen het best doen om koel te blijven? We hebben 10 tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen de warme dagen door te komen.

1. Vroeg beginnen

Begin indien mogelijk vroeg op de dag. Het is dan minder warm en de zon brandt nog niet in je nek. Lukt het niet om eerder te beginnen? Probeer je dag dan zo te plannen dat je tussen 12:00 en 15:00 uit de zon werkt.

2. Airco; een godsgeschenk!

Wanneer je even pauze kunt nemen, en dus uit de zon kan, is niets lekkerder dan even af te koelen in een frisse ruimte. Je lichaam kan even afkoelen waardoor je niet oververhit raakt. De airco die wij je kunnen aanraden is de Eurom Polar 140 Wifi Airco. Deze mobiele airco koelt een ruimte tot 80m³ in no-time af.

Bekijk alle airco's

3. Eten en drinken

Eet wat zouter dan normaal. Bij warm weer transpireer je meer waardoor je lichaam dus veel vocht verliest. Zout eten en veel drinken helpt je lichaam gehydrateerd te houden. Bouillon werkt perfect!

4. Keep it cool

Bespreek of het mogelijk is wat extra pauzes in te lassen. Dit hoeft niet steeds een lange rustpauze te zijn, even wat fris drinken helpt ook al! Je hebt al je koele drankjes toch al bij de hand met deze handige Makita CoolMbox, die ook nog eens compatibel is met alle andere Makita Mboxen. Dus neem jij Pepsi of Coca-Cola mee in je koelbox?

Makita CoolMbox koelbox

5. Schaduw

Is het mogelijk om een doek te spannen of parasol neer te zetten waar jij bezig bent? Doe dat dan ook! Het scheelt namelijk enorm of je in de volle zon werkt of in de schaduw. Zoals eerder benoemd is het sowieso verstandig om tussen 12:00 en 15:00 uit de zon te blijven.

6. Ventilator

Natuurlijk helpt een ventilator door een frisse wind naar je toe te blazen. Op Fixami.be staan verschillende ventilatoren. De Makita CF101DZ werkt op accu zodat je altijd en overal je verkoeling kan vinden!

10 Tips om koel te blijven

7. Schakel apparatuur uit

Laat geen (elektrische) apparaten onnodig aan staan. Dit geeft niet alleen nóg meer hitte af, maar kan ook zorgen dat de apparatuur oververhit of zelfs kapot gaat.

8. Plantenspuit

Neem een plantenspuit (met ijsklontjes) mee! Spray jezelf vooral in je nek en op je handen. In je nek lopen slagaders vlak onder je huidoppervlak. Als je bloed in deze slagader koelt, zal de rest van je lichaam snel volgen. Je verliest veel warmte via de uiteinden van je lichaam, met name via je handen. Spray deze daarom dus ook regelmatig in om af te koelen.

Gardena plantenspuit verkoeling

9. Blijven smeren!

Blijf jezelf goed insmeren met zonnebrand. Vaak wordt goed insmeren onderschat of vergeten. Maar werken in de volle zon is al geen pretje, al helemaal niet met een verbrande nek! Smeer je ook regelmatig in. Je zult de zonnebrand vast deels eraf zweten; minimaal om de 2 uur smeren dus!

10. Luchtige werkkleding

Klinkt vanzelfsprekend, maar doe jezelf een plezier en doe een korte werkbroek aan. Je kleding houdt namelijk ontzettend veel warmte vast. Vergeet niet je gebruikelijke PBM te dragen!

10 tips om koel te blijven (op de bouwplaats)

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is