Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Micrometer

In de wereld van precisiegereedschap staat de micrometer hoog in het vaandel. Wanneer het aankomt op nauwkeurige metingen, is een micrometer het ideale instrument. Of je nu een ervaren professional bent of net begint in de wereld van techniek en constructie, de kennis en het gebruik van een micrometer kan het verschil betekenen tussen perfectie en net-niet.

De Micrometer: Een Wereld van Precisie

De micrometer, ook wel bekend als schroefmaat, is een instrument ontworpen om de dikte of diameter van kleine objecten met verbazingwekkende nauwkeurigheid te meten. Uitgerust met een schroefmechanisme, stelt het de gebruiker in staat om metingen te verrichten tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig. Deze nauwkeurigheid is essentieel in sectoren zoals werktuigbouwkunde, metaalbewerking en laboratoriumonderzoek. Het ontwerp van de micrometer is zodanig dat het zelfs de kleinste afwijkingen detecteert, wat cruciaal kan zijn bij het samenstellen van fijnmechanische apparaten. Over interessante feitjes gesproken: de naam "micrometer" komt van het Griekse woord "mikron", wat "zeer klein" betekent.

Optimaal Gebruik van je Micrometer

Het correct gebruiken van een micrometer is essentieel voor nauwkeurige metingen. Begin altijd met het controleren of het meetinstrument schoon is; zelfs een klein stofdeeltje kan de metingen beïnvloeden. Wanneer je het object meet, zorg er dan voor dat het stevig tussen de anvil en de spindle van de micrometer zit, maar vermijd te veel druk. Draai het thimble tot het object net wordt geraakt en lees vervolgens de meting af. Regelmatige kalibratie is ook van cruciaal belang om de precisie te behouden.

Fixami: Je Partner in Precisie

Zoek je een betrouwbare en kwalitatieve micrometer? Bij Fixami vind je een groot online assortiment van topkwaliteit micrometers. Niet alleen profiteer je van scherpe online prijzen, maar dankzij onze eigen voorraad is jouw micrometer ook direct leverbaar. Dit betekent dat je snel aan de slag kunt met jouw precisiewerkzaamheden. En mocht je enige twijfel hebben over welke micrometer het beste bij jouw behoeften past, dan bieden wij persoonlijk advies om je te helpen bij je keuze. Ontdek de voordelen van nauwkeurigheid en top service bij Fixami!

Categorie

  1 artikel

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is