Algemene voorwaarden

Speciaal voor jou hebben wij onze algemene voorwaarden helder en compact uiteengezet. Zodat we het niet onnodig ingewikkeld maken, en je snel kunt vinden wat u zoekt. Zo houdt je tijd over voor hetgeen je echt graag doet, klussen! Hieronder vindt je onze “kleine lettertjes”, maar dan in klare taal.

Let op! de uitgebreide Algemene voorwaarden zijn leidend. Wil je meteen onze tot in de puntjes verzorgde en allesomvattende Algemene voorwaarden lezen? Geen probleem!

Leeswijzer

Artikel 1 - Definities

We houden niet van moeilijke woorden. Wel van transparantie, goede service en ons flexibel opstellen! We hebben enkele pijlers waar we ons op focussen:

 • Ons aanbod – Dat is ruim, goed geprijsd, flexibel samen te stellen en groeit elke dag!
 • Ruilen – Geen probleem! Als het toch niks voor u is, kunt u het product omruilen of het aankoopbedrag terugkrijgen. U heeft tot 100 dagen bedenktijd! Let wel even op de voorwaarden (zie artikel 6).
 • Prijs – Daarin willen we uitblinken. Elke dag kijken we of we nog iets aan de prijs kunnen doen.
 • Garantie – Krijgt u gewoon. Zoals het hoort. Mits goed omgesprongen met het product, zullen wij het product repareren/vervangen!
 • Levering – Die is snel. En we zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen!
 • Betaling – Er is veel te kiezen. Liever achteraf? Ook geen probleem! Alle betaalmethodes zijn snel en veilig.
 • Klachten – Nemen we uiterst serieus. Na bezorging vragen we u om uw eerlijke mening en zijn we benieuwd naar uw ervaring met ons. Een klacht? Geen probleem! Daar leren we van.

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Wij zijn Fixami. Middels deze handelsnaam maken wij deel uit van HBL Online B.V., wat de statutaire naam is. Onze webshop is “gevestigd” aan de Jellinghausstraat 37 (5048AZ) te Tilburg, Nederland.

In Tilburg hebben we speciaal voor u ook een showroom, zodat u onze producten ook in real life kunt bewonderen en aanschaffen. U bent van harte welkom!

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen; per telefoon, Whatsapp, livechat op onze website, Facebook-messenger en ook via het contactfomulier op onze website. Onze openingstijden en verdere details vindt u op onze klantenservice-pagina.

Als vanzelfsprekend staan wij ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel via inschrijvingsnummer 64333434 en ons BTW-nummer is BE0662370438.

Artikel 3 - Toepasselijkheid

Als u als particulier iets bij ons bestelt, zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing. Om ze bij u onder de aandacht te brengen hebben we een speciaal plekje op onze website gereserveerd en vlak voordat u een bestelling afrondt wijzen we u er graag nog even op.

Hierboven kunt u ook de uitgebreide versie van de algemene voorwaarden voor particulieren lezen. Deze uitgebreide versie is leidend. Voor zakelijke klanten hebben wij aparte zakelijke algemene voorwaarden. Deze kunt u hierboven eveneens lezen als u op de betreffende link klikt.

Artikel 4 - Het aanbod

Alles wat u moet weten over het product staat omschreven op de pagina van het betreffende product. Net als wat meegeleverd wordt. Verwacht u iets meer of wilt u wat bijbestellen? Neem even contact met ons op.

Een foutje of vergissing op onze website, zoals een verdwaalde komma of een foutje in de leveromvang? Dat herstellen we graag en het staat ons dan ook vrij dit zonder verdere consequenties voor ons te doen. Is de prijs anders dan gisteren? De markt is onderhevig aan snelle veranderingen en wij gaan daarin graag mee. Moet kunnen dus. We doen ons best om onze producten zo goed mogelijk te omschrijven. En zo goed mogelijke productafbeeldingen bij te voegen. Mochten we er eens naast zitten, bijvoorbeeld de kleur van het geleverde product wijkt volgens uw waarneming af van hetgeen op de website gepresenteerd wordt, dan blijven we buiten schot. Uw bestelling kan om deze reden niet geannuleerd worden, tenzij uw bedenktijd uiteraard nog niet verstreken is. Maar hey, het gaat toch om de werking van het product? En die is van de merken die u bij ons vindt ongeëvenaard.

We zullen u altijd vertellen wát u koopt, wat het kost, wanneer u het - bij benadering - ontvangt en wat we afspreken over bijvoorbeeld ruilen.

Artikel 5 - De overeenkomst

Zodra u bij ons een bestelling plaatst, is er sprake van een overeenkomst en dient u de bijbehorende regels te respecteren. Er staat niets geks in hoor. Per e-mail ontvangt u een bevestiging van uw bestelling, en dientengevolge onze overeenkomst. Klopt er volgens u iets niet? Neem dan direct even contact met ons op.

Bij Fixami profiteert u van een beveiligde digitale omgeving, die afgesloten is voor kwade invloeden van buitenaf en waar u veilig kunt betalen. Wist u dat digitaal betalen tegenwoordig tot minder incidenten leidt dan betalen in real life?

Als u bij ons een bestelling plaatst moeten we erbij zeggen dat we voor sommige betaalmethodes een kleine automatische check doen. De uitkomst van die check kan zijn dat u helaas niet in aanmerking komt voor die transactie. In dat geval kunnen we de overeenkomst annuleren.

Op haast iedere pagina van onze website en/of klantcommunicatie wijzen we u op onze contactgegevens; hier kunt u terecht voor vragen en/of klachten. Op onze website vindt u ook alle benodigde informatie omtrent retourneren/herroepingen, ondeugdelijke producten, etc.

Artikel 6 - Herroepingsrecht - Extra lang retourneren bij Fixami

Wilt u een product retourneren? Is het toch niet precies wat u zoekt? Geen probleem!

U kunt een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd tot 100 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Wij mogen u vragen naar de reden, mogelijk kunnen wij namelijk onze diensten verbeteren, maar wij kunnen u dit niet verplichten. Zowel particulier als bedrijfsmatig aangekochte producten komen voor deze service in aanmerking.

De bedenktijd gaat in nadat u, of een aangewezen derde, behoudens de vervoerder, het product heeft ontvangen. Meerdere producten besteld? En in één bestelling? Dan gaat de bedenktijd in op de dag dat u het laatste product uit de bestelling heeft ontvangen.

Wanneer een product gebruikt is, is er geen sprake van een zichttermijn maar van een gebruikstermijn. Hierdoor is het product niet meer in “winkelstaat”, waardoor het kan zijn dat wij minder geld terug geven (waardevermindering). Hetzelfde geldt voor incomplete producten.

Wilt u gebruik maken van uw herroepingsrecht? U kunt uw retour via onze site aanmelden of u stuurt het Europees modelformulier voor Herroeping op naar onze klantenservice per post aan:

 • HBL Online B.V.
 • Gereedschapcentrum.nl
 • Jellinghausstraat 37
 • 5048AZ Tilburg
 • Nederland

Het staat u natuurlijk ook vrij om ons uw herroeping op andere manieren te laten weten, bijvoorbeeld door ons te bellen. Nadat u kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van uw herroepingsrecht dient u het product binnen 14 dagen retour te sturen.

U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging en een retourlabel om de producten kosteloos te retourneren. Indien u zelf kiest voor een duurdere verzendmethode dan onze standaardzending (via de retourlabel), dan betaalt u zelf de bijkomende kosten. U kunt uw product(en) natuurlijk ook altijd afgeven in onze showroom in Tilburg.

Het aankoopbedrag van de teruggekomen producten wordt binnen vijf werkdagen ná ontvangst van de geretourneerde producten aan u overgemaakt.

Tips

Bewaar het verzendbewijs van de geretourneerde producten. In onvoorziene gevallen komt u dit van pas als een pakket kwijt raakt. Verpak daarnaast de producten die u gaat retourneren goed. Dit voorkomt beschadigde producten die vervolgens voor waardevermindering kunnen zorgen. U bent namelijk tot aan de aflevering bij ons verantwoordelijk voor de conditie van het product.

Artikel 7 - Uitsluiting herroepingsrecht

Bij ons kunt u áltijd gebruikmaken van het herroepingsrecht. Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van:

 • - Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 • - Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;
 • - Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
 • - Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;
 • - Alcoholische dranken waarvan de prijs bij de koop is overeengekomen, maar waarvan de levering pas kan plaatsvinden na 30 dagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen op de markt waarop u geen invloed heeft;
 • - Audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 • - Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement);

Artikel 8 - De prijs

Op onze website vindt u altijd de meest actuele prijzen. Deze prijzen staan zowel inclusief als exclusief BTW vermeld (handig voor een bedrijfsmatige aankoop!). De prijzen van onze producten kunnen dagelijks aangepast worden. Waarom? We willen te allen tijde de scherpste prijs kunnen aanbieden.

Het overeengekomen aankoopbedrag uit de orderbevestiging (die per e-mail verzonden wordt direct na uw bestelling) is leidend. Veranderingen in BTW-tarieven komen vanuit de overheid en daar hebben we ons aan te houden.

Het aankoopbedrag wordt betaald inclusief BTW (de bedragen exclusief BTW staan er ook bij vermeld).

Een foutief gecommuniceerde prijs (ook op de website) leidt niet tot een voortzetting van de overeenkomst en levering van het betreffende product voor de foutieve prijs.

Artikel 9 - Conformiteit en garantie

Als u bij ons een product koopt, krijgt u waar voor uw geld. Het product is geschikt voor normaal gebruik. Schort er binnen de garantieperiode iets aan? Meld het product dan aan voor onze garantieservice en we gaan er voor u naar kijken! Wij volgen altijd hetgeen de wet voorschrijft, geen zorgen.

Hoe meld ik mijn product aan voor de garantieservice?

Controleer eerst de garantieregeling (per merk) op onze website. Voldoet uw product hieraan? Vul dan het garantieformulier in op onze website en verstuur het (digitale) formulier. Wij gaan er zo spoedig mogelijk voor u naar kijken! U ontvangt een bevestiging van uw verzoek.

Artikel 10 - Levering en uitvoering

Wij doen ons best om u de best mogelijke dienstverlening te bieden. Zodra uw bestelling en betaling bij ons binnen zijn, gaat ons team aan de slag om uw bestelling voor te bereiden en op de plek van bestemming te krijgen. Tijdig en op correcte wijze.

Voor 22:59 uur besteld op maandag t/m vrijdag, betekent bij voorradige producten de dag erna al in huis. Op zaterdag en zondag (tot 18:00 uur) besteld, betekent in de regel op maandag in huis.

Mocht een niet-voorradig product na het plaatsen van de bestelling toch lastig leverbaar zijn, dan kunt u natuurlijk uw bestelling annuleren. Het aankoopbedrag en eventueel betaalde verzendkosten worden in dat geval binnen vijf werkdagen terug overgemaakt. Betaalde verzendkosten worden alleen terug overgemaakt als de gehele bestelling geannuleerd wordt. Bovendien worden alleen de standaard verzendkosten vergoed.

We laten uw bestelling afleveren op het opgegeven afleveradres. Een foutief afleveradres valt buiten onze verantwoordelijkheid. Verkeerd geleverd? Maak hier binnen vijf werkdagen melding van bij ons en we lossen het zo spoedig mogelijk op. Indien het door u bestelde product defect wordt geleverd of u ontvangt het verkeerde product, ruilen wij het kosteloos om. U ontvangt een verzendlabel die u op de doos kunt plakken. Maak ook hier binnen 5 werkdagen melding van.

Wij behouden ons het recht voor om bestelde producten te leveren in OEM- en/of Bulk-verpakkingen.

Artikel 11 - Betaling

Zodra uw betaling voor uw bestelling bij ons binnen is, wordt de verwerking van uw bestelling in gang gezet. Ons team gaat uw bestelling in gang zetten tot deze verzendklaar is, waarna uw pakketje overgedragen wordt aan onze bezorgpartner(s).

Valt het u op dat er iets niet klopt rondom het betalingsproces? Geef het even door.

Indien u uw bestelling afrekent via AfterPay (achteraf betalen) gaat u tevens akkoord met de voorwaarden van AfterPay. Deze kunt in hier vinden.

De consument is niet bevoegd op de aan de ondernemer verschuldigde bedragen enig bedrag wegens een door hem gestelde tegenvordering in mindering te brengen (verrekeningsverbod).

Artikel 12 - Klachten

Heeft u een klacht? Dat kan natuurlijk. Gebruik hiervoor het formulier op onze website. U vindt deze op de pagina Klachten. Beschrijf duidelijk wat de aard van uw klacht is en wat er precies gebeurd is. Wij nemen binnen drie werkdagen contact op om de klacht te bespreken. Wij nemen iedere klacht zeer serieus op en zullen deze daar waar mogelijk direct rechtzetten. Van iedere klacht kunnen wij leren!

Onze visie is dat we er eerst met onze klant zelf proberen uit te komen, zodat het niet verder escaleert. Onnodig namelijk!

Artikel 13 - Geschillen

Is het toch niet gelukt om de klacht gezamenlijk op te lossen? Dat is erg jammer. U kunt uw klacht dan voorleggen aan Trusted Shops. Dit is een onafhankelijke keurmerkpartij gespecialiseerd in online winkelen. Zij kunnen gratis bemiddelen.

Mocht dit onverhoopt ook tot niets leiden, dan kan de klacht aangemeld worden via het Europees ODR platform. Aan het voorleggen van een geschil aan een onafhankelijke geschillencommissie via het Europees ODR platform zijn kosten verbonden die door u betaald dienen te worden aan de betreffende commissie.

Artikel 14 - Branchegarantie

Wij zijn lid van Trusted Shops. Onderdeel hiervan is een Europees e-commerce keurmerk. Hiermee profiteert u als klant van Fixami van kopersbescherming tot wel €2.500. U bent tot maximaal dat bedrag beschermd in het geval van een geschil én als de onafhankelijke geschillencommissie u in het gelijk stelt. Wat dit hoofdzakelijk betekent is dat u veilig aankopen kunt doen bij Fixami.

Artikel 15 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

Toekomstige aanpassingen aan deze algemene voorwaarden zullen we kenbaar maken via onze website. Het zal sowieso niet verkeerd uitpakken voor u, onze klant staat centraal.