Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Bandenlichter

Bandenlichters zijn wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het woord 'gereedschap'. Maar voor iedereen die wel eens een band heeft verwisseld, of het nu van een fiets of motor is, weet hoe onmisbaar dit stukje gereedschap is. De bandenlichter helpt om banden moeiteloos van de velg te krijgen, zonder de band of de velg te beschadigen.

Meer dan alleen een stukje metaal of plastic

Een bandenlichter lijkt een simpel stukje gereedschap, maar er zit meer achter dan je denkt. Ze zijn vaak gemaakt van robuust materiaal zoals staal of hard plastic. Het ontwerp is zo gemaakt dat de bandenlichter optimaal hefboomwerking biedt, zonder dat de band beschadigt. De lengte en vorm zijn cruciaal voor een effectieve werking. Er zijn zelfs bandenlichters met speciale inkepingen of handvatten om het proces nog soepeler te laten verlopen. En een fun fact: de oudste vondst van wat lijkt op een bandenlichter dateert van honderden jaren geleden, toen wielen nog van hout waren en de 'banden' van leer of andere materialen!

Met finesse en de juiste techniek

Hoewel het gebruik van een bandenlichter vrij rechttoe rechtaan lijkt, is er wel degelijk een juiste techniek nodig. Begin altijd aan de kant tegenover het ventiel. Steek de platte kant van de lichter tussen de band en de velg en zorg dat je de band over de velgrand wipt. Werk vervolgens met meerdere lichters of schuif de lichter rondom om de band volledig los te krijgen. Bij het terugplaatsen van de band is het belangrijk om géén bandenlichters te gebruiken om beschadiging te voorkomen. De band zou met de hand terug op zijn plek gedrukt moeten worden.

Jouw keuze voor Fixami

Waarom zou je voor jouw bandenlichters en ander gereedschap bij Fixami moeten zijn? Ten eerste hebben wij een groot online assortiment waar je uit kunt kiezen. Of je nu een professional bent, of een doe-het-zelver, je vindt bij ons altijd het juiste gereedschap voor jouw klus. Daarnaast zorgen we met onze snelle levering ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten op jouw bestelling. Met scherpe prijzen, topkwaliteit producten en een uitmuntende service, maken we het kiezen wel heel eenvoudig. Ontdek het zelf en ervaar het gemak van online shoppen bij Fixami.

Categorie

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is