Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Herfstbladeren opruimen: tips en tricks

De herfst is officieel al begonnen. We zien de bladeren van groen naar geel, oranje, rood en bruin veranderen. Wanneer deze herfstbladeren op je gazon vallen kan je ze het best zo snel mogelijk opruimen. Doordat ze het licht blokkeren voor het gras zal je gazon namelijk kale plekken krijgen waar ze blijven liggen. Wanneer herfstbladeren op een terras of pad blijven liggen kan het glad worden. Daarom is het verstandig om ze ook hier op te ruimen. Tussen overige planten mogen bladeren best blijven liggen. Ze zorgen voor bedekking die planten beschermt tegen (nacht)vorst. Zo lang er geen dikke bladerlaag ontstaat waardoor de planten minder lucht krijgen kan je ze dus best laten liggen. Mocht je een vijver hebben waar bladeren invallen, adviseren wij om deze ook hieruit te halen. De bladeren gaan namelijk rotten en dat is niet bevorderlijk voor de waterkwaliteit en eventuele vissen.

Opruimen van bladeren

Afhankelijk van waar de bladeren liggen die je wil opruimen kies je jouw gereedschap. Voor grote oppervlakten en/of een snelle klus kies je voor een bladblazer. Denk hierbij goed na of je een bladblazer op accu, benzine of met snoer wilt gebruiken. Als je de bladeren direct wilt verzamelen let er dan op of de bladblazer ook een zuigfunctie heeft. Een voordeel van de zuigfunctie is dat je geen bladerhoop overhoudt en ze direct weg kan gooien of hergebruiken. Voor wat minder grote klussen kan je ook kiezen voor een hark of een bezem.

Herfstbladeren hergebruiken

Alle herfstbladeren kan je hergebruiken door ze in je tuin te leggen, zodat ze je planten bescherming bieden. Je kan natuurlijk ook je creatieve geest vrijuit laten gaan en er bijvoorbeeld een mooie herfstkrans van maken. Je kan ze natuurlijk ook gewoon weggooien in de groenbak of naar de composthoop brengen.

Bladblazers

De meest efficiënte manier om herfstbladeren op te ruimen is met een bladblazer. Dit zijn volgens onze klussers de beste keuzes:

Accu bladblazer Makita

Accu bladblazer De bestverkochte accu bladblazer is de Makita DUB362Z 36V Li-Ion accu bladblazer. Deze lichte maar krachtige 2 x 18V Li-Ion bladblazer is ideaal voor het onderhoud van bijvoorbeeld tuinen of stadsparken. Maximale bewegingsvrijheid met zes verstelbare blaas-snelheden. Standaard met diverse constructiedetails zoals een volledig waterdichte schakelaar, interne dichting die de accu's afschermt en in hars gegoten elektronische circuits voor de beste stof- en waterbestendigheid op de markt. Ook wordt aangegeven wanneer de accu leeg raakt door een LED waarschuwingslampje. Wordt geleverd met drietraps instelbare blaaspijp met een verstelbereik van 100mm.

bladblazer elektrisch

Elektrische bladblazer Volgens onze klussers is de Makita UB1103 de beste keuze voor als je op zoek bent naar een elektrische bladblazer. Standaard heeft dit model een zuig-, blaas- en versnipperfunctie. De Eurom Gardencleaner heeft een vermogen van 3000 Watt en wordt plug en play geleverd. De inhoud van de opvangbak is 35 liter, en met de versnipperfunctie reduceer je het afvalvolume met 90%. Een extra verlengsnoer zal gewenst zijn, aangezien de snoerlengte standaard 0,4 meter is. De blaassnelheid bedraagt maar liefst 270 km/u en het gewicht van de machine is 3 kg. Dankzij het dubbele neuswiel beweeg je hem gemakkelijk voort en hoef je hem niet constant te dragen.

bladblazer benzine

Bladblazer op benzine Ben je op zoek naar een échte krachtpatser, dan adviseren wij een bladblazer op benzine. Deze Makita BHX2501 4-takt bladblazer is volgens onze klussers de beste keuze. Geschikt voor Euro loodvrije benzine, stil, krachtig en zuinig door de moderne 4-takt kopklepmotor. Heeft ook een vlotte start door de opvoerpomp en voldoet aan de Europese Stage II emissie eisen. Wordt standaard geleverd met platte blaasmond voor het blazen van natte bladeren. Het nettogewicht van de Makita BHX2501 is 4,5 kg en werkt met een elektrische ontsteking. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 0,52 liter. Échte klussers - sla je slag!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is