NL

FR

Prijs

Japanse zaag

Als het gaat om precisie en verfijning, is er weinig dat kan tippen aan de Japanse zaag. Dit unieke stuk gereedschap, oorspronkelijk afkomstig uit het Land van de Rijzende Zon, is een echte must-have voor iedereen die met houtbewerking te maken heeft. Maar wat maakt deze zaag zo speciaal en hoe gebruik je hem? Duik met ons in de wereld van de Japanse zaag.

De elegantie van de Japanse zaag

Een Japanse zaag, of "Nokogiri" zoals het in Japan wordt genoemd, onderscheidt zich door zijn dunne, flexibele blad en fijne vertanding. In tegenstelling tot westerse zagen die snijden tijdens de duwende beweging, snijdt de Japanse zaag tijdens de trekkende beweging. Dit resulteert in een strakkere, gladdere snede. Bovendien zijn er verschillende soorten Japanse zagen, zoals de Dozuki, Kataba en Ryoba, elk met hun specifieke toepassing en unieke bladontwerp. En een boeiend detail? Vanwege de verfijnde techniek waarmee de tanden zijn geslepen, is het vaak beter om het blad van een Japanse zaag te vervangen dan te slijpen wanneer het bot wordt.

Tips voor de meesterlijke snede

Het hanteren van een Japanse zaag vraagt om een andere techniek dan je wellicht gewend bent. Ten eerste is het belangrijk om het hout goed vast te zetten, zodat je meer controle hebt over je snede. Begin met een lichte trekbeweging en laat het fijne zaagblad het werk doen. Door de dunheid van het blad kun je nauwkeurig en met minder inspanning zagen, wat resulteert in minder splinters en een schonere afwerking. Oefening baart kunst, dus geef niet op als het in het begin even wennen is. Na enige tijd zul je merken dat de Japanse zaag een onmisbare tool wordt in jouw gereedschapscollectie.

Waarom jouw Japanse zaag kopen bij Fixami?

Bij Fixami begrijpen we de liefde voor vakmanschap. Daarom hebben we een groot online assortiment aan Japanse zagen, zodat je altijd de perfecte zaag vindt voor jouw project. En dankzij onze scherpe online prijzen weet je zeker dat je de beste kwaliteit krijgt voor je geld. Heb je vragen of wil je advies over welke zaag het beste bij je past? Ons team van experts staat altijd voor je klaar met persoonlijk advies. Fixami: voor de echte professional die kiest voor kwaliteit en service.

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is