Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Zo kun je streeploos ramen wassen

Wil je ramen wassen maar heb je altijd last van strepen? Dan ben je niet de enige. Want streeploos ramen wassen blijkt in de praktijk best moeilijk. Maar als je er eenmaal in geoefend bent, heb je geen strepen meer op je ramen. Je hebt daarvoor wel de juiste spullen nodig. We geven verschillende ramen wassen tips om streeploos ramen te wassen.

De voorbereiding

Ten eerste dien je voorbereidingen te treffen om ramen wassen zonder strepen succesvol af te ronden. Dit heb je nodig:

 • Een stoffer om de kozijnen af te nemen;
 • Een emmer of teiltje;
 • Een natuurzeem of spons;
 • Een droogdoek;
 • Een trekker;
 • Eventueel een mechanische raamwisser;
 • Extra droge doek voor het droogmaken van de ramen.

Er zijn verschillende middelen om ramen wassen zonder strepen goed uit te voeren. Ten eerste kun je gebruikmaken van afwasmiddel of allesreiniger. Azijn werkt ook heel goed, maar je raam zal sterk naar azijn gaan ruiken. Met een beetje citroensap kun je die geur onderdrukken. Een afwasmiddel werkt doorgaans het best, net als de speciale middeltjes die ervoor gemaakt zijn.

De ramen wassen

Als je ramen gaat wassen, dien je altijd eerst de kozijnen af te stoffen met een stoffer. Zo verwijder je resten zoals zand en vuil. Als je binnen de ramen gaat schoonmaken is dit uiteraard niet nodig. Binnen leg je een handdoek op de vensterbank. Het schoonmaakmiddel kan immers van de ruiten lekken waardoor je vensterbank nat wordt.

Daarna pak je een emmer en vul je deze met water. Gebruik afwasmiddel of speciale glazenwasser middelen. Veel mensen gebruiken spiritus, maar je hebt dan veel minder tijd om de ruit schoon te maken. Het gevolg is dat de kans op strepen dan juist toeneemt. Een klein beetje afwasmiddel is voldoende.

Vervolgens doop je de doek in de emmer met sop en wring je deze lichtjes uit. Een droge doek helpt niet, maar als je doek te nat is, wordt het lastig om het raam goed schoon te krijgen. De richting is ook belangrijk. Altijd van boven naar beneden. Ondertussen spoel je de doek of spons regelmatig even uit. Neem ook de raamkozijnen mee. Hier zit het meeste vuil, dus is het belangrijk dat je de spons of het doekje even schoonmaakt.

Ten slotte moeten we de ramen nog drogen. Dat doe je met de trekker. Trek de ramen droog van boven naar beneden. Tussen elke haal moet je de raamwisser even afdrogen, want anders blijf je het afwasmiddel over de raam verspreiden. Nu komt het meest lastige: de strepen verwijderen. Met een wisser is het bijna onvoorkomelijk. Maar het is gemakkelijk op te lossen door de strepen weg te vegen met een extra droge doek.

Ook handig: ramen wassen met de ruitenreiniger

Er zijn steeds meer ruitenreinigers op de markt. Deze handige tool is een alles-in-een gereedschap om op de juiste manier ramen te wassen. Eerst was je de ramen aan de hand van de meegeleverde reinigingsspray en zeem. Daarna gebruik je het trekkertje, dat voorzien is van zuigkracht, om de ramen te drogen. Dit is een speciaal trekkertje met een opslagruimte voor het water dat je van de ramen haalt. Dit gebeurt niet zomaar, maar aan de hand van de speciale zuigfunctie. Het water wordt dan meteen opgeslagen in het reservoir. Zo kun je zonder knoeien de ramen schoonmaken en kun je voorkomen dat je last krijgt van strepen. Met name de zuigfunctie helpt hierbij. Je hoeft de ramen dan niet meer na te drogen.

Het voordeel daarvan is dat je binnen een paar halen klaar bent met het streeploos ramen wassen. Dit werkt voor zowel binnen als buiten.

Zo kun je streeploos ramen wassen

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
 • Tools van topkwaliteit

 • Specialist in online

 • Altijd persoonlijk advies

 • Wat je project ook is