Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of op de productpagina.

Tegelkruisjes

Tegelkruisjes, misschien een klein en onopvallend hulpmiddel, maar absoluut essentieel voor iedereen die te maken heeft met het leggen van tegels. Of je nu een professional bent of iemand die graag doe-het-zelf projecten aanpakt, tegelkruisjes kunnen je helpen bij het creëren van een strakke, symmetrische en professioneel ogende tegelvloer of -wand. Maar wat zijn tegelkruisjes precies en hoe gebruik je ze? Laten we dat eens van dichterbij bekijken!

Tegelkruisjes: Kleine helpers met grote impact

Tegelkruisjes zijn kleine kruisvormige stukjes plastic die worden gebruikt om een uniforme voegbreedte tussen tegels te behouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 1 mm tot 5 mm of meer, afhankelijk van het gewenste voegpatroon. Deze maten helpen bij het bepalen van de esthetiek en functionaliteit van het tegelwerk. Tegelkruisjes zijn niet alleen handig voor vloertegels, maar ook voor wandtegels in badkamers en keukens. En wist je dat sommige oude Romeinse mozaïeken ook gebruik maakten van soortgelijke technieken om gelijke afstanden tussen de stenen te behouden?

Zo plaats Je tegelkruisjes voor een perfect resultaat

Het gebruik van tegelkruisjes is vrij eenvoudig, maar uiterst effectief. Begin met het leggen van je tegels zoals je normaal zou doen en plaats vervolgens een tegelkruisje in elke hoek waar vier tegels samenkomen. Druk de tegels zachtjes tegen de kruisjes aan om de juiste voegbreedte te creëren. Zodra de lijm of het mortel is uitgehard, kunnen de tegelkruisjes eenvoudig worden verwijderd. Het juiste gebruik van tegelkruisjes zorgt voor een professioneel en esthetisch aantrekkelijk resultaat, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over inconsistente voeglijnen.

Jouw tegelprojecten starten bij Fixami

Als het gaat om het vinden van de perfecte tegelkruisjes voor jouw project, dan is Fixami de plek voor jou. Met ons groot online assortiment aan tegelkruisjes in verschillende maten, vind je gegarandeerd wat je nodig hebt. Onze scherpe online prijzen en snelle levering, direct uit eigen voorraad, maken jouw aankoopbeslissing nog gemakkelijker. En als je niet zeker weet welke maat tegelkruisjes je nodig hebt, staat ons deskundige team klaar met persoonlijk advies. Kies voor Fixami voor je volgende tegelproject en profiteer van top service en kwaliteit. Jouw perfecte tegelvloer of -wand is slechts een klik verwijderd!

53 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 3

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is