NL

FR

Prijs

Glassnijder

Glas, een materiaal van pure elegantie, wordt al eeuwenlang gebruikt om prachtige kunstwerken, ramen en veel meer te creëren. Maar hoe krijg je zo'n stevig materiaal in de perfecte vorm? Het antwoord is eenvoudig: met een glassnijder. Een essentieel gereedschap dat zowel door professionals als hobbyisten wordt gebruikt om glas nauwkeurig en efficiënt te snijden.

De magie achter de glassnijder

Een glassnijder is niet zomaar een snijgereedschap; het is een kunstwerk op zich. Deze tool beschikt over een gehard metalen wiel, speciaal ontworpen om een dunne kras in het glasoppervlak te maken. Hierdoor kan het glas gemakkelijk langs deze lijn worden gebroken. Veel glassnijders hebben ook een reservoir voor snijolie, wat het snijproces soepeler maakt en de levensduur van het wiel verlengt. Maar wist je dat de techniek van het glassnijden al sinds de Romeinse tijd wordt toegepast? Terwijl de tools geavanceerder zijn geworden, blijft de basistechniek grotendeels onveranderd.

Je glassnijder perfect gebruiken

Om je glassnijder optimaal te gebruiken, begin je met het schoonmaken van het glasoppervlak. Zorg ervoor dat het vrij is van stof of vuil. Plaats de glassnijder op het glas en oefen een constante druk uit terwijl je een rechte lijn trekt. Het idee is om een duidelijke, maar niet te diepe kras te maken. Eenmaal gekrast, kun je het glas voorzichtig langs deze lijn breken. En zoals bij elk gereedschap, draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, zoals handschoenen en veiligheidsbril, om jezelf te beschermen.

Waarom je glassnijder kopen bij Fixami?

Bij Fixami begrijpen we het belang van precisie en kwaliteit bij het werken met glas. Daarom bieden we een groot online assortiment van glassnijders van topmerken. We zorgen ervoor dat je jouw bestelling dankzij onze snelle levering zo snel mogelijk in huis hebt. Maar dat is nog niet alles. Onze prijzen? Die zijn scherp en concurrerend. Of je nu een professional bent die het beste van het beste nodig heeft of een doe-het-zelver die aan een nieuw project begint, Fixami is jouw one-stop-shop voor alle gereedschapsbehoeften. Ervaar het vandaag nog!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is