NL

FR

Prijs

Doorslag

Of je nu een ervaren professional bent of iemand die net begint met klussen, een doorslag is een essentieel stuk gereedschap in je toolbox. Dit eenvoudige, maar oh zo effectieve instrument is onmisbaar bij diverse klussen waar precisie en kracht samenkomen.

Doorslag: meer dan een simpele pen

Een doorslag, vaak verward met een centerpons, is een stuk gereedschap dat primair wordt gebruikt om een merkteken te maken in een materiaal, of om een bestaande opening verder uit te diepen. Meestal gemaakt van gehard staal, heeft het een smal lichaam dat eindigt in een scherpe punt. Maar niet alle doorslagen zijn gelijk. Ze kunnen variëren in grootte, lengte en dikte, afhankelijk van hun toepassing. En hier komt een leuk feitje: de oorsprong van de doorslag gaat vele eeuwen terug en heeft een rijke geschiedenis in zowel smederijen als moderne werkplaatsen.

De kunst van het gebruik

De toepassing van een doorslag is relatief eenvoudig maar vereist wel precisie. Plaats de punt van de doorslag op de plek waar je een markering wilt maken en geef een zachte tik met een hamer. Voor diepere inkepingen kun je met meer kracht slaan. Belangrijk is om altijd te zorgen voor een stabiele ondergrond en de doorslag rechtop te houden. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere gereedschappen, zoals bij het uitlijnen van boutgaten of het markeren van boorpunten op harde materialen zoals metaal.

Waarom Fixami de beste keuze is

Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardige doorslag, dan is Fixami dé plek. Met ons groot online assortiment heb je keuze uit diverse topmerken en types. En omdat we begrijpen dat tijd geld is, zorgen we voor een snelle levering vanuit onze eigen voorraad. Maar dat is niet alles. Onze scherpe online prijzen en de garantie van persoonlijk advies maken de ervaring compleet. Dus of je nu een professional bent met jarenlange ervaring, of iemand die zijn gereedschapskist aanvult, Fixami is je partner voor kwaliteit en service.

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is