Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Potlood

Wanneer je denkt aan een potlood, denk je wellicht eerst aan school of kunst. Maar in de wereld van professionals is het potlood een onmisbaar gereedschap. Of je nu schetst, markeert of meetpunten uitzet, een potlood is vaak de eerste stap in het proces van creëren en bouwen.

Van eenvoudig hout tot high-tech

De evolutie van het potlood is fascinerend. Wat begon als een eenvoudige staaf van grafiet ingeklemd in hout, is nu beschikbaar in tal van varianten. Van mechanische potloden tot timmermanspotloden, de keuzes zijn eindeloos. Afhankelijk van de klus, kun je kiezen voor hardere of zachtere leads, of voor potloden met speciale eigenschappen zoals waterbestendigheid. Maar ongeacht de soort, de kern van het potlood - het grafiet - blijft zijn belangrijkste eigenschap. En een klein feitje: wist je dat het potlood al sinds de 16e eeuw in gebruik is en dat er geen daadwerkelijk lood in zit? De term 'lood' komt van het Oudengelse woord voor grafiet.

Het juiste potlood voor elke klus

Het kiezen van het juiste potlood voor je werkzaamheden kan een groot verschil maken. Voor fijne schetsen wil je wellicht een potlood met een dunne, scherpe punt. Voor het markeren van ruwe oppervlakken kan een dikker, robuust potlood ideaal zijn. Het onderhoud is eenvoudig: slijp regelmatig voor precisie en bewaar je potlood op een droge plaats. En vergeet niet de gum: voor die momenten dat je een lijn wilt aanpassen of corrigeren.

Waarom je potloden bij Fixami koopt

Elke professional verdient gereedschap van topkwaliteit. Daarom biedt Fixami een groot online assortiment aan potloden, geschikt voor elke klus en elk vakgebied. En omdat we weten hoe belangrijk het is om snel te kunnen starten, zorgen we met onze snelle levering ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten op jouw essentiële gereedschappen. Of je nu een architect, een timmerman of een kunstenaar bent, bij ons vind je altijd het perfecte potlood. Betrouwbaar, scherp geprijsd en altijd van de beste merken. Kies voor Fixami en laat je vakmanschap spreken.

Categorie

  56 artikelen

  Helpende hand nodig?

  Onze specialisten staan voor je klaar

  employees

  Pagina 1 van 3

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is