usp1
usp2
usp3

NL

FR

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag is een veel voorkomende algengroei en is een heel natuurlijk fenomeen. Het komt veelal voor op vochtige plaatsen waar weinig zonlicht schijnt. Voornamelijk terrastegels, klinkers en schuttingen zullen deze groene aanslag te pakken krijgen. Het maakt echter niet uit welk materiaal je precies in je tuin hebt: alles is vatbaar. Gelukkig is groene aanslag verwijderen erg gemakkelijk. Als je weet hoe het moet. We hebben de beste tips voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Groene aanslag verwijderen met azijn

Een van de meest gebruikte manieren om groene aanslag te verwijderen is door azijn te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is azijn te verdunnen met water (1 liter azijn + 1 liter water). Vervolgens laat je het goedje intrekken op de plekken waar de groene aanslag zit. Belangrijk is dat je het azijn nu laat intrekken. De alg zal dan vanzelf doodgaan en als je er later even met de bezem overheen gaat veeg je zo alle alg weg.

Groene aanslag verwijderen met allesreiniger

Wat tevens een veelvoorkomende methode is om de groene aanslag te verwijderen is door het afvalwater van het reinigen van je huis te gebruiken. Een combinatie van zeep en soda werkt net zo goed als het afvalwater met allesreiniger. Een voorwaarde hiervan is wel dat je biologisch schoonmaakmiddel gebruikt.

Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger

Door de kracht die achter de hogedrukreiniger zit spuit je de groene aanslag zo weg. Voornamelijk erg handig wanneer je grote oppervlakten snel schoon wilt krijgen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat door de kracht de toplaag beschadigd kan raken. Ook wordt het oppervlak ruwer wat ervoor zal zorgen dat de groene aanslag sneller terug kan groeien.

Wat je vooral NIET moet doen

Let op met het gebruik van chloor. Doordat chloor zeer agressief is en schadelijk kan zijn voor het milieu raden wij je aan hiermee goed op te letten dat je geen omliggende planten beschadigt. Wat wij je tevens aanraden is om een van bovenstaande methoden op een klein stukje te proberen. Mocht de methode zorgen voor verkleuring of een andere rare uitwerking kan je nog overschakelen op een andere manier om van de groene aanslag af te komen.

Zijn dit ook de manieren waarop jij de groene aanslag verwijdert? Of weet jij een effectievere manier? Laat het ons weten in de reacties hieronder!