Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Een palletbank maken - Hoe doe je dat?

Een palletbank maken is hét project om je tuin of terras klaar te stomen voor de zomer. In twee uurtjes tijd heb je een simpele en goedkope palletbank in elkaar gezet. Daarna kan je heerlijk in het zonnetje in de tuin gaan zitten en genieten van het weer, een hapje en een drankje. Lees hieronder het stappenplan voor het maken van een palletbank.

Stappenplan palletbank maken

Stap 1

Om te beginnen moet je zorgen dat je pallets hebt. Kijk eens rond op Marktplaats of kijk eens in de buurt waar je pallets kan vinden.

palletbank

Uiteraard moet je weten voor hoeveel mensen je de bank wil maken. De bank die in deze blog gemaakt wordt, is een bank voor één persoon bestaande uit drie pallets. Wil je een langere bank, dan kan je er simpelweg twee aan elkaar maken of grotere pallets gebruiken.

Stap 2

Als je het jezelf makkelijk wil maken dan gebruik je drie pallets van dezelfde grootte, maar dit lukt niet altijd.

Plaats de twee pallets op elkaar met de derde als rugleuning zoals op de foto. Zo krijg je een beeld van de grootte van de bank. Schroef de twee voor de zitting aan elkaar. Voorboren en je schroeven verzinken in het hout zorgt ervoor dat al je projecten een stuk netter afgewerkt zijn.

Stap 3

Nu gaan we de rugleuning maken. Een pallet heeft een bovenkant met (meestal) vijf of zes planken en een onderkant bestaande uit drie planken die bevestigd zijn op een blokje hout. Haal twee planken van de bovenkant en één plank van de onderkant van die pallet. Op die manier hebben we straks planken om de rugleuning aan de zitting te bevestigen.

Stap 4

Nu kan je de planken van de leuning tussen de planken van de zitting schuiven. Trek een lijn waar de planken van de rugleuning de planken van de zitting raken en zaag die daar af.

Stap 5

De buitenste twee verticale latten van de rugleuning rusten nu op de horizontale latten van de zitting. Zaag indien nodig je rugleuning even breed als je zitting. Dit probleem heb je niet wanneer je drie dezelfde pallets kunt gebruiken.

Stap 6

Nu is het belangrijk om die planken te gebruiken die je daarnet losgemaakt hebt. Maak die op deze manier vast aan de rugleuning en laat ze helemaal door de zitting schuiven tot ze op de grond rusten. Zaag de rest aan de bovenkant van de leuning er af.

Stap 7

Schroef de planken aan de zitting vast.

Stap 8

Vergeet niet je bank om te draaien. De planken die doorlopen vanuit de rugleuning steken hier wat uit en kan je bevestigen aan de zitting. Dit zou er zo moeten uitzien:

Stap 9

De armleuningen kan je maken met de planken die je over hebt. Kijk op welke hoogte je ze wilt en zaag de planken op die maat. Plaats desnoods nog een extra blokje waar de armleuning de rugleuning ontmoet.

Stap 10

Nu hoef je nog alleen je bank af te schuren en te behandelen. Deze laatste stap is belangrijk als je de bank voor een langere tijd wil laten buitenstaan. Een voorbeeld van een coating die je kunt gebruiken is de Rubio Monocoat, omdat deze olie zowel voor buiten als binnen in één enkele laag beschermt en ze een grote reeks aan kleuren aanbieden.

Koop of maak eventueel nog kussens. Neem een drankje en geniet van de zon in je zelfgemaakte palletbank.

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is