Wegens drukte kan de bezorging van uw bestelling en een reactie van onze klantenservice vertraging oplopen >

Btw vrijstelling

Is uw bedrijf gevestigd en geregistreerd in België, en bent u ondernemer voor de btw? Dan is het mogelijk om bij ons producten te bestellen met daarbij de btw te verleggen. U maakt dan gebruik van de intracommunautaire prestatie (ICP), waardoor de btw verlegd regeling wordt toegepast. Hieronder leggen wij u graag uit welke regels hieraan verbonden zijn en waar u op moet letten om de ICP in werking te stellen.

Online aankopen doen met btw vrijstelling

Welke stappen moet u doorlopen om de btw te laten verleggen?

1. Heeft u uw gewenste producten gevonden? Dan kunt u uw gevulde winkelwagen bezoeken om uw bestelling te plaatsen.
2. Kies tijdens het bestelproces voor een zakelijke bestelling en vul uw bedrijfsgegevens in. Wij hebben een Belgisch btw-nummer nodig voordat u in aanmerking komt voor de ICP werking.
3. Heeft u een eenmanszaak? Dan dienen zowel de bedrijfsnaam als de naam van de eigenaar van het bedrijf bij ons bekend te zijn.
4. Wanneer wij uw bestelling hebben ontvangen dienen uw bedrijfsnaam en btw-nummer overeen te komen met de gegevens in de VIES databank (ook wel het systeem voor uitwisseling van btw-informatie). Via deze databank kunnen wij de geldigheid van btw-nummers van alle lidstaten in de EU verifiëren.
5. Komt de door u opgegeven informatie overeen met de VIES databank gegevens? Dan wordt de btw niet doorberekend en zullen wij uw bestelling na betaling verzenden.
6. Als vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte over het verdere verloop van uw bestelling.

Aankopen doen met btw vrijstelling in onze showroom

Weet u dat het mogelijk is om btw te laten verleggen bij aankopen die u doet in onze showroom? We vertellen u graag hoe dit precies werkt! U dient een vervoersverklaring in te vullen en te ondertekenen tijdens het uw showroombezoek. Met deze vervoersverklaring verklaart u dat u de aangekochte product zelf naar België transporteert/vervoert. U dient ons te bezoeken met een voertuig voorzien van een Belgische kentekenplaat.

Wij hopen u via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er onverhoopt toch nog vragen zijn? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met uw zakelijke bestellingen.