Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of op de productpagina.

Btw vrijstelling 

Is jouw bedrijf gevestigd en geregistreerd in België, en ben je ondernemer voor de btw? Dan is het mogelijk om bij ons producten te bestellen met daarbij de btw te verleggen. Je maakt dan gebruik van de intracommunautaire prestatie (ICP), waardoor de btw verlegd regeling wordt toegepast. Hieronder leggen wij jou graag uit welke regels hieraan verbonden zijn en waar je op moet letten om de ICP in werking te stellen. 

Online aankopen doen met btw vrijstelling 

Welke stappen moet je doorlopen om de btw te laten verleggen?

  1. Heb je jouw gewenste producten gevonden? Dan je jouw gevulde winkelwagen bezoeken om jouw bestelling te plaatsen.
  2. Kies tijdens het bestelproces voor een zakelijke bestelling en vul jouw bedrijfsgegevens in. Wij hebben een Belgisch btw-nummer nodig voordat je in aanmerking komt voor de ICP werking.
  3. Heb je een eenmanszaak? Dan dienen zowel de bedrijfsnaam als de naam van de eigenaar van het bedrijf bij ons bekend te zijn.
  4. Wanneer wij jouw bestelling hebben ontvangen dienen jouw bedrijfsnaam en btw-nummer overeen te komen met de gegevens in de  VIES databank (ook wel het systeem voor uitwisseling van btw-informatie). Via deze databank kunnen wij de geldigheid van btw-nummers van alle lidstaten in de EU verifiëren.
  5. Komt de door jou opgegeven informatie overeen met de VIES databank gegevens? Dan wordt de btw niet doorberekend en zullen wij jouw bestelling na betaling verzenden.
  6. Als vanzelfsprekend houden wij je op de hoogte over het verdere verloop van uw bestelling. 

Aankopen doen met btw vrijstelling in onze showroom 

Weet je dat het mogelijk is om btw te laten verleggen bij aankopen die je doet in onze showroom? We vertellen je graag hoe dit precies werkt! Je dient een vervoersverklaring in te vullen en te ondertekenen tijdens het jouw showroombezoek. Met deze vervoersverklaring verklaar je dat je het aangekochte product zelf naar België transporteert/vervoert. Je dient ons te bezoeken met een voertuig voorzien van een Belgische kentekenplaat. 
Wij hopen jou via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er onverhoopt toch nog vragen zijn? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder met jouw zakelijke bestellingen.

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is