NL

FR

Prijs

Krimptang

Wanneer je je bevindt in de wereld van elektronica en verbindingen, weet je dat een krimptang geen luxe is, maar een noodzaak. Dit handige stuk gereedschap zorgt ervoor dat je moeiteloos connectoren kunt bevestigen aan kabels en draden, waardoor een stevige en betrouwbare verbinding ontstaat.

Krimpen in stijl: de magie van de krimptang

Een krimptang is specifiek ontworpen om kabelschoenen, stekkers en andere connectoren stevig op draden te krimpen. De tang heeft doorgaans een reeks van geëtste profielen die overeenkomen met verschillende maten en typen connectoren. Door de juiste druk uit te oefenen, krimpt de tang de connector strak om de draad, waardoor een veilige en langdurige verbinding ontstaat. Wat veel mensen niet weten, is dat de kunst van het krimpen al eeuwen geleden begon, waarbij ambachtslieden vergelijkbare technieken gebruikten om metalen voorwerpen stevig aan elkaar te bevestigen.

Zo gebruik je een krimptang als een pro

Het juist gebruiken van een krimptang vereist zowel kennis als finesse. Begin met het kiezen van de juiste connector voor je draad of kabel. Strip vervolgens een klein stukje van de isolatie van de draad zonder de interne draden te beschadigen. Plaats de connector in het juiste profiel van de krimptang en voer de gestripte draad in. Oefen nu een stevige druk uit totdat de connector strak om de draad zit. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de verbinding solide is, dus trek zachtjes aan de connector om de stevigheid te testen. Met de juiste techniek en een beetje oefening kun je in een mum van tijd perfecte verbindingen maken.

Fixami: de plek voor jouw krimptang

Waarom zou je jouw krimptang ergens anders kopen als je bij Fixami kunt profiteren van een groot online assortiment? Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, je vindt altijd de perfecte krimptang die past bij jouw behoeften. En laten we eerlijk zijn, tijd is geld. Daarom zorgen we voor een snelle levering van je bestelling, direct uit onze eigen voorraad. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je altijd het juiste gereedschap binnen handbereik hebt, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je werk uitvoeren met precisie en kwaliteit.

18 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 1

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is