NL

FR

Prijs

Klauwhamer

Elke vakman, doe-het-zelver of huiseigenaar kent het belang van de klauwhamer. Deze essentiële tool is al generaties lang een trouwe metgezel voor diverse klussen. Of je nu een spijker in een muur slaat of er een uit wilt trekken, de klauwhamer staat altijd voor je klaar. Maar wat maakt deze hamer nu zo speciaal en hoe gebruik je hem op de juiste manier?

De klauwhamer: Meer dan gewoon een hamer

De klauwhamer onderscheidt zich van andere hamers door zijn unieke vorm. Aan de ene kant vind je een stevige kop om spijkers mee in hout of muren te slaan, terwijl de andere kant is voorzien van een gebogen 'klauw' om spijkers mee te verwijderen. Dit tweeledige ontwerp maakt de klauwhamer tot een veelzijdige keuze voor allerlei klussen. De meeste klauwhamers zijn vervaardigd van duurzame materialen zoals staal, met een comfortabele grip om vermoeidheid tegen te gaan. En voor de liefhebbers van interessante feitjes: wist je dat de klauwhamer al in de Bronstijd werd gebruikt? Natuurlijk waren deze vroege versies primitiever, maar het basisontwerp is al duizenden jaren ongewijzigd!

De kunst van het hanteren

Het lijkt misschien eenvoudig, maar het correct gebruiken van een klauwhamer vereist wat techniek. Bij het inslaan van een spijker, is het belangrijk om vanuit je pols te bewegen, en niet alleen vanuit je arm. Dit geeft je meer controle en precisie. Wanneer je een spijker uit een oppervlak wilt verwijderen, gebruik dan de klauwzijde om de spijker voorzichtig los te wiebelen totdat hij eruit komt. Zo voorkom je beschadigingen aan het materiaal.

Waarom je klauwhamer bij Fixami kopen?

Op zoek naar de perfecte klauwhamer voor jouw klus? Bij Fixami ben je aan het juiste adres. Dankzij ons groot online assortiment vind je altijd een hamer die bij jou past. En het mooiste? We bieden al dit kwaliteitsgereedschap aan tegen scherpe online prijzen. Dat gecombineerd met onze snelle levering betekent dat je nooit lang hoeft te wachten voor je aan de slag kunt gaan. Ons deskundige team staat bovendien klaar voor al je vragen en voorziet je graag van persoonlijk advies. Kies voor betrouwbaarheid, kies voor Fixami!

29 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 2

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is