usp1
usp2
usp3

NL

FR

Prijs

    Laat nog 4 zien

Tegelboor

Een tegelboor is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die met tegels werkt, of het nu gaat om een professionele tegelzetter of een enthousiaste doe-het-zelver. Of je nu gaten in tegels wilt boren voor het installeren van accessoires of leidingen, of dat je eenvoudigweg kapotte tegels wilt vervangen, een tegelboor is een must-have in je gereedschapskist.

Tegelboren: het belang van precisie

Tegelboren zijn speciaal ontworpen om met uiterste precisie door harde materialen zoals keramiek, porselein, glas en natuursteen te boren. Ze zijn voorzien van een speciaal ontworpen boorpunt die zorgt voor een gladde en schone afwerking, zonder de tegel te splijten of te barsten. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van diamantpuntboren om zelfs door de hardste tegels heen te kunnen boren. Een interessant weetje: diamant is het hardste natuurlijk voorkomende materiaal op aarde, daarom wordt het vaak gebruikt in boorpunten voor harde materialen zoals tegels en steen.

Het juiste gebruik van een tegelboor

De juiste techniek voor het gebruik van een tegelboor kan het verschil betekenen tussen een schoon, perfect rond gat en een gebarsten of gebroken tegel. Begin altijd met een lage boorsnelheid om te voorkomen dat de boor 'wandelt' of van zijn plaats glijdt. Zodra het gat is begonnen, kun je de snelheid geleidelijk verhogen. Gebruik altijd een koelvloeistof, zoals water, om oververhitting van de boor en de tegel te voorkomen. Oververhitting kan leiden tot barsten in de tegel en schade aan de boorpunt.

Tegelboor kopen bij Fixami

Als je een tegelboor nodig hebt, dan ben je bij Fixami aan het juiste adres. We hebben een groot online assortiment aan tegelboren van topkwaliteit, direct uit onze eigen voorraad leverbaar. Hierdoor kunnen we een snelle levering garanderen, zodat je niet lang hoeft te wachten om met je project aan de slag te gaan. Bovendien bieden we onze producten aan tegen scherpe online prijzen, waardoor je verzekerd bent van een goede deal. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, bij Fixami vind je de juiste tegelboor voor jouw project.