Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Lijmkam

De lijmkam is een onmisbaar gereedschap in de wereld van tegelzetten en vloerbedekking. Met zijn kenmerkende getande blad helpt het bij het gelijkmatig aanbrengen van lijm, mortel of andere kleefstoffen. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, het begrijpen van een lijmkam en hoe je deze gebruikt, is essentieel voor een succesvolle klus. Laten we dieper ingaan op dit veelzijdige gereedschap.

De tand des tijds: Eigenschappen van de lijmkam

Een lijmkam wordt gekenmerkt door een metalen of kunststof blad met getande randen, verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. De keuze van de tandgrootte hangt af van de dikte van de lijm en het te lijmen materiaal. Grotere tanden zijn geschikt voor dikkere materialen, terwijl kleinere tanden ideaal zijn voor fijnere toepassingen. De ergonomische handgreep maakt langdurig gebruik comfortabel. Interessant is dat de tandgrootte vaak wordt aangeduid met een 'V', 'U' of 'vierkant' symbool, wat verwijst naar de vorm van de tanden en helpt bij het kiezen van de juiste kam voor je project.

Strijk een perfecte toon aan: Gebruik en toepassingen van de lijmkam

Het juiste gebruik van een lijmkam is vrij eenvoudig, maar vereist wel aandacht voor detail. Je begint met het aanbrengen van de lijm op het oppervlak met de gladde zijde van de kam en vervolgens gebruik je de getande zijde om de lijm te verspreiden in gelijkmatige ruggen. De hoek waaronder je de kam houdt, evenals de druk die je uitoefent, bepaalt de hoeveelheid lijm die achterblijft. Of je nu tegels aanbrengt, vinyl legt of behang plakt, de lijmkam garandeert een uniforme en sterke hechting, waardoor de klus er professioneel en netjes uitziet.

Fixami: Jouw keuze voor de ideale lijmkam

Op zoek naar de perfecte lijmkam voor jouw project? Bij Fixami hebben we een groot online assortiment van lijmkammen die voldoen aan de behoeften van professionals en hobbyisten. Dankzij onze scherpe online prijzen en eigen voorraad, vind je altijd de juiste lijmkam die direct leverbaar is. Heb je advies nodig over welke lijmkam het beste bij jouw project past? We bieden persoonlijk advies om je te helpen de perfecte keuze te maken. En met onze snelle levering hoef je nooit lang te wachten om aan de slag te gaan. Fixami staat klaar om je te voorzien van top service en de beste producten voor al je klusbehoeften.

Categorie

  Leer Fixami beter kennen

  Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

  Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is