NL

FR

Prijs

Aambeeld

Als je het over traditioneel handwerk en smeden hebt, is het aambeeld een symbool van kracht en vakmanschap. Dit zware stuk gereedschap, vaak gemaakt van massief staal of ijzer, biedt een perfect vlak oppervlak waarop metalen bewerkt kunnen worden. Het aambeeld is een tijdloos stuk gereedschap dat door de eeuwen heen zijn waarde in de werkplaats heeft bewezen.

De kracht achter het aambeeld

Een aambeeld is niet zomaar een stuk staal. Het heeft specifieke kenmerken die het zo nuttig maken voor smeden en andere ambachtslieden. Allereerst is er de vlakke bovenkant, ook wel het 'gezicht' genoemd, waar het meeste werk wordt verricht. Daarnaast heeft een aambeeld vaak een hoorn voor rond werk en het vormen van bochten. De hardheid en het gewicht van het aambeeld zorgen ervoor dat het metaal dat erop bewerkt wordt, makkelijk vormt en plooit zonder dat het aambeeld zelf beschadigt. En terwijl we het over geschiedenis hebben: aambeelden werden al gebruikt in de Bronstijd, wat ze tot een van de oudste gereedschappen van de mensheid maakt.

De kunst van het werken met een aambeeld

Werken met een aambeeld vergt enige vaardigheid. Het is essentieel om je hamerslagen nauwkeurig te plaatsen voor het beste resultaat. Een goed aambeeld heeft een responsieve 'rebound', wat betekent dat een goed geplaatste hamerslag met enige kracht terugkaatst, waardoor het smeden efficiënter gaat. Het is ook belangrijk om je aambeeld op een stabiele ondergrond te plaatsen en het, indien nodig, goed te onderhouden door het regelmatig te reinigen en te beschermen tegen corrosie. En vergeet niet: veiligheid eerst. Gebruik altijd een veiligheidsbril en gehoorbescherming bij het werken aan het aambeeld.

Jouw aambeeld van Fixami

Op zoek naar een betrouwbaar aambeeld? Bij Fixami profiteer je van een groot online assortiment aambeelden, geschikt voor zowel professionals als hobbyisten. Daarnaast zijn we trots op onze scherpe online prijzen, waardoor kwaliteit en waarde hand in hand gaan. En of je nu een vraag hebt over het kiezen van het juiste aambeeld of meer wilt weten over de verzorging ervan, ons deskundige team staat altijd voor je klaar met persoonlijk advies. Zo ben je bij Fixami altijd verzekerd van een aankoop waar je jarenlang plezier van zult hebben.

0 artikelen

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is