Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22 uur besteld = morgen geleverd
14 dagen bedenktijd

Prijzen inclusief BTW zien?

Je kan dit altijd aanpassen, onderaan de pagina of in het menu.

Muggen verjagen - hoe doe je dat?

Last van muggen in huis? Dat is ontzettend irritant. Het geeft je huis bovendien een vies karakter. Muggen houd je het liefst buiten de deur, maar in de zomer kun je er bijna alleen maar aan toegeven. Of toch niet? Een paar manieren om van die nare insecten af te komen.

Anti muggen middelen gebruiken

Al jaren zijn er anti muggen middelen op de markt. Een van de populairste middelen is het chemische middel DEET. Je kunt het best een middel kiezen met maximaal 50 procent DEET. Overmatig gebruik is namelijk niet alleen slecht voor de muggen, maar ook voor mensen.

Wil je geen chemische middelen gebruiken? Maak dan je eigen anti muggen middel met twee kopjes gekookt water. Doe daar wat rozemarijn, basilicum, kattenkruid en lavendelbloesem bij. Zet het bakje in de kamer waar je geen muggen meer wilt. Je kunt er nog een klein beetje alcohol aan toevoegen.

Een anti muggen lamp neerzetten

Een anti muggen lamp verspreidt blauw UV-licht. Dit trekt de muggen (en andere insecten) aan. Vliegt de mug tegen het rooster van de muggenlamp aan, dan wordt deze direct geëlektrocuteerd. Daarmee is het een heel effectief anti muggen middel.

Vaak hebben deze lampen ook een vloeistof. Dat is wat de muggen zeker aantrekt, want eigenlijk zien muggen niet zoveel. Ze ruiken des te meer. Een lamp met beide functies zal de muggen dus buiten de deur houden.

Planten tegen muggen

Wil je op een natuurlijke manier de muggen te lijf gaan, dan kun je planten gebruiken. Het is bewezen dat planten goed werken tegen muggen. Vooral planten die naar citroen ruiken hebben een goede werking op de muggen. Muggen komen namelijk af op de geur van mensen, en met een citroengeur wordt die geur gemaskeerd. Ze weten ons daardoor moeilijker te vinden.

Kattenkruid is ook een uitstekende muggenverdrijver. Het is wel tien keer zo effectief als het DEET muggen bestrijdingsmiddel. Poot de plant in een plastic bak of pot, zodat deze niet door de tuin kan woekeren.

Muggen verjagen - hoe doe je dat?

Elektrische vliegenmepper

Als de eerdergenoemde methoden weinig helpen en je snel en effectief van de muggen af wilt, kun je ook een elektrische vliegenmepper gebruiken. Er zit ruimte tussen de spiralen van een elektrische vliegenmepper, waardoor er amper luchtverplaatsing plaatsvindt als je een mug probeert te vangen. Daardoor heeft de mug pas laat door dat je hem wilt vangen.

Een nadeel van een elektrische vliegenmepper is dat het niet heel diervriendelijk is. Je elektrocuteert in feite een insect met elektrische stroomstoten. Feit is wel dat je veel minder last zult hebben van de muggen.

Muggen verjagen - hoe doe je dat?

Bekijk alle hulpmiddelen om ongedierte te bestrijden op onze website.

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is